Veiksmo svarba

Vienintelis dalykas, kuris mus kur nors nuveda tai veiksmas. Veiksmas, veiksmas ir dar kartą veiksmas. Taigi, šiandien apie tai, kaip svarbu kažką atlikti.

Neužstrikite planavime
Galima dienų dienas planuoti, kaip įgyvendinsi savo verslo idėją. Galima aprašinėti, paišyti diagramas, kurios tiesiog meno kūriniai. Tačiau vienintelis dalykas, kuris mus priartina prie tikslo yra veiksmas. Vienintelis veiksmas reiškia kažkokį apčiuopiamą rezultatą.

Kur kas geriau yra pradėti veikti nei užstrigti planavimo fazėje. Kodėl? Pirma, parengti tobulo plano neįmanoma. Vis tiek bus kažkokių netikslumų ir klaidų. Galų gale gyvenimas pasisuks netikėta linkme, tuomet teks keisti planą. Bet planavime prarasto laiko negalima susigrąžinti. Antra, kuo greičiau pradėsit vykdyti konkrečius žingsnius, tuo greičiau gausite grįžtamąjį ryšį. Staiga suprasite, kad vieną ar kitą dalyką reikia daryti visiškai atvirkščiai, o dar kito dalyko padaryti neįmanoma. Kitaip sakant, gauta patirtis leidžia stipriai patobulinti planą ir jo įgyvendinimą.

Žinoma, neneigiu naudos, kurią suteikia žingsnių tikslo link turėjimas arba tiesiog planas ir atliekamų veiksmų prioritezavimas. Tik sakau, kad vienintelis dalykas, kuris mus kažkur nuveda – veiksmas. Kita vertus, veiksmas užima paskutinę vietą pagal svarbą kelyje į sėkmę, nes pirmiau eina tokie dalykai kaip požiūris, tikslai, strategija ir pan. Tačiau tik jis vienintelis duoda kažkokį konkretų rezultatą.

Eksperimentuokite
Jei manai, kad perskaitysi kažkokią knygą ar straipsnį ir staiga tapsi puikiai laiką valdančiu ar tikslus keliančiu žmogumi, tuomet, deja, turiu tave nuvilti. Gyvenime taip nebūna. Kelias į sėkmę grįstas eksperimentais ir klaidomis. Tik pastarųjų dėka mes tobulėjame. Todėl siūlau kuo greičiau viską išbandyti praktiškai bei pritaikyti savo reikmėms. Žinios, kurios nenaudojamos neteikia jokios naudos. Taip pat, jos greitai išgaruoja iš mūsų galvų, lyg niekad ten ir nebuvusios.

Dabar pasitelkime vaizduotę ir įsivaizduokime, kad kažkoks žmogus sukūrė tikrą žingsninį vadovą, kaip pasiekti sėkmę savo gyvenime. Turiu omeny tokį vadovą, kuriuo vadovaujantis kaskart pasiekiamas norimas tikslas. Ar būtų įdomu žinoti, kad tavo sėkmė yra kažko kito nuopelnas? Kad iš tiesų tu nieko nepasiekei? Tavo sėkmė būtų tarsi ištraukų iš istorijos knygų nurašymas į sąsiuvinį – jokios naudos ar įdomumo. Blogiausia, kad tokiu būdu nebūtų patirtos nesėkmės, sunkios situacijos ir visa kita, kas yra būtina asmeniniam tobulėjimui bei tolimesnei sėkmei.

Tau nereikia naujausio telefono
Ši problema kamavo ir mane patį. Jeigu turėčiau tą ir tą programą, greitesnį internetą arba naujausio modelio telefoną, tai iškart būčiau produktyvesnis, sėkmingesnis ir t.t. Kol jų negausiu, tol negaliu net šiukšlių išnešti, nes neturiu daikčiuko, kuris man primintų, kad turiu tai padaryti. Nė velnio. Štai pažiūrėkime, kad ir populiaraus puslapio lifehacker.com straipsnį „Penki geriausi užrašų darymo įrankiai”. Anot skaitytojų antras geriausias būdas užsirašinėti yra tiesiog rašiklis ir popierius. To puslapio skaitytojai tikrai yra gerokai labiau apsišvietę ir produktyvesni nei vidutinis žmogus, tačiau vis tiek teigia, kad pati paprasčiausia priemonė yra pati geriausia.

Taigi, visas naujausių technologijų ir programų poreikis viso labo yra dar vienas būdas atidėlioti savo tikslų siekimą. Tad pradėk dabar su popieriumi, o baigsi su kuo nori. Visiškai sutinku, kad protingas telefonas gali padėti nepamiršti ir efektyviau planuoti dieną, tačiau tai ne priežastis atidėlioti veiksmų atlikimą. Veiksmas yra tai, kas mus nuveda į priekį.

Išvados
Nepaisant to, kad veiksmas užima paskutinę vietą hierarchijoje į sėkmę po tokių dalykų kaip požiūris, mąstymo apie problemas būdas, tikslai, strategija ir kita, tačiau tik jis vienintelis  mums duoda konkretų rezultatą, kuris mus priartina prie mūsų sėkmės. Todėl nepersistenkite šlifuodami visus kitus aspektus, kol nesiimate konkrečių veiksmų. Be įvykdyto veiksmo, kad ir koks tobulas planas ar geras požiūris būtų, jūs nė per nago juodymą nepasistūmėsite į priekį.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
2 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

[…] įrodymas, kad informacinės technologijos nėra visagalės ar patogiausios. Citata iš mano paties straipsnio: „Štai pažiūrėkime, kad ir populiaraus puslapio lifehacker.com straipsnį „Penki geriausi […]

[…] nepasikeis tol, kol nesiimsite paprasčiausio veiksmo ir atliksite uždavinį. Tad kam save apgaudinėti? Kam visokiais planais atidėlioti rezultato […]

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x