7 akis atveriantys klausimai

Niekas kitas jums nepasakys, ką turite daryti, kuo norite tapti, kas yra teisinga, o kas ne. Visa tai žinote tik jūs, tačiau atsakymus išgauti dažnai labai sunku. Pagrindinės priežastys: išorės primesti troškimai ir tikslai, savęs kaip už viską atsakingo neigimas ir pan.

Vis dėlto, visi atsakymai į jūsų klausimus apie gyvenimą slypi jūsų viduje. Žemiau pateikiami klausimai, jei atsakysite sąžiningai bei kaip nurodyta, pravers jūsų akis.

Tokio tipo klausimus galima nuolat sutikti internete ar knygose. Paskutinį kartą juos radau Brian Tracy garso programoje „The Psychology of Achievement“.

1. Kokius penkis dalykus labiausiai vertinate gyvenime?

Kas jūsų manymu yra svarbiausia gyvenime? Už kokius 5 dalykus esate pasirengę daugiausiai kovoti?

2. Per 30 sekundžių užrašykite 3 svarbiausius gyvenimo tikslus.

Dėl laiko ribojimo, atsakymai turėtų nurodyti tikruosius troškimus, atmetant visą aplinkos primestą spaudimą ir smegenų plovimą.

3. Ką darytumėte, jei laimėtumėte milijoną?

Kitaip tariant, kuo užsiimtumėte, jei turėtumėte visą laiką ir užtektinai pinigų? Ką pirktumėte? Koks būtų pats pirmas dalykas, kurį padarytumėte? Koks antras?

Šis klausimas leidžia atsakyti į klausimą taip, lyg neturėtumėte jokių apribojimų.

4. Ką darytumėte ir kaip praleistumėte laiką, jei sužinotumėte šiandien, kad mirsite lygiai po 6 mėnesių?

Įsivaizduokite, kad būsite puikios sveikatos dar 6 mėnesius, o tuomet tiesiog numirsite. Kai pradedate mąstyti apie mirtį, tuomet į paviršių iškyla tikrosios vertybės, t.y, tai, kas jums gyvenime svarbiausia.

Klausime slypi atsakymas, ko pirmiausia turėtumėte siekti gyvenime.

5. Ką visada norėjote padaryti, bet bijojote pabandyti?

Galbūt jau buvote nusprendę to imtis, tačiau vėliau apsigalvojote, nes šiek tiek išsigandote. Galbūt sukūrėte pasiteisinimų, kad būtų galima atidėti tikslo siekimą. Ką iš tiesų norite padaryti?

Prisiminkite, kad visos baimės tėra mūsų galvoje ir neturi nieko bendro su tikrove.

6. Kokios veiklos, gyvenimo situacijos ir veiksmai jums suteikia didžiausią svarbumo pojūtį?

Kai tai darote, jaučiatės užtikrintai ir visiškai pasitikite savo jėgomis. Tą puikiai iliustruoja Dale Cernegie citata: „Pasakykite, kas žmogui suteikia didžiausią svarbumo pojūtį, pasakysiu kokia jo gyvenimo filosofija.“

7. Įsivaizduokite, kad gavote vieną norą iš džino.

Viskas įmanoma. Galite prašyti visiškai bet ko. Ko norėtumėte? Koks vienintelis dalykas, kurio paprašytumėte, jei žinotumėte, kad tai bus išpildyta.

Šiame atsakyme slypi tiesa apie didžiausią jūsų gyvenimo ambiciją.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
6 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mindaugas Šimkus

2. Per 30 sekundžių užrašykite 3 svarbiausius gyvenimo tikslus.
Man čia aukštasis pilotažas. 3 tikslus gyvenime nesunkiai užrašyčiau. Bet 3 gyvenimo tikslus. Galvojau galvojau ir priėjau išvados, kad aš tikrai nenumanau kokie mano gyvenimo tikslai. Galėtų būti kokie pereinamieji klausimai iki šito riešutėlio 🙂

Dalia

Supratau, kad esu visiskai praradusi pasitikejima savimi, nuvertinau save iki tokio lygio, kad net dirbusi, gan sekmingai, 6 metus savo svajoniu darba, su aukstuoju issilavinimu sioje srityje, po keliu metu pertraukos, net nedristu grizti i ta pati darba – nors ir durys placiai atvertos. Mane uzvalde baime, kad niekada nebusiu tokia gera specialiste, kaip mano buvusios koleges, kuriomis zavejausi nuo pat pirmos mano darbo dienos…
Aciu uz akiu atverima , belieka deti visas pastangas, kad pradeciau pasitiketi savimi ir svarbiausia – pamilciau save ir patikeciau, kad visi mes esame tobuli tame, ka darome is pasaukimo ir su meile!
Belieka palinketi visiems, bei sau paciai, didziules stiprybes, kad jokios baimes, kompleksai ir t.t. neatimtu galimybes pildytis musu svajonems! 🙂

Vilius

Atsakinėjant į klausimus truputį susimaišai, ir kartais gaunasi ne visai tai kaip buvo kituose klausimuose.

Šiaip čia vienas didelis klausimas, tik skirtingai išreikštas. 😀

6
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x