Kūrybiškas mąstymas (angl. thinking outside the box)

think outside the box

Patiko ši šmaikšti istorija http://think-outside-the-box.pen.io/, todėl nusprendžiau ja pasidalinti lietuviškai.

Įsivaizduokite, kad važiuojate keliu savo jaukiame automobilyje. Naktis, stipri audra. Pravažiuojate pro autobuso stotelę, kurioje laukia 3 žmonės:

  1. Sena močiutė, kuri atrodo tarsi tuoj numirs.
  2. Senas draugas, kuris kartą išgelbėjo jums gyvybę.
  3. Tobulas partneris, apie kurį svajojate.

Jūsų automobilyje yra tik viena vieta, kurį keleivį pavešite? Gerai pagalvokite prieš skaitydami toliau.

 

 

 

Čia akivaizdžiai matoma moralinė pasirinkimo pusė. Klausimas buvo užduodamas per darbo pokalbį. Galėtumėte pasirinkti senutę, nes ji greit numirs, todėl turėtumėte pavežti ją. Arba galėtumėte paimti draugą, nes jis juk išgelbėjo jums gyvybę ir, tai būtų puiki proga jam atsilyginti. Tačiau, tokiu atveju tikėtina, kad niekada nebesusiktumėte savo tobulo partnerio.

Kandidatė, kurią pasamdė, pasirinko tokį atsakymą: „Duočiau raktelius senam draugui ir leisčiau jam nuvežti senutę į ligoninę. Pati pasilikčiau su savo partneriu ir, kartu lauktume autobuso.“

Tokį patį atsakymą pasirinkau pats, o jūs?

Išvada tokia, kad mes dažnai apsiribojame mąstydami ir nepastebime akivaizdžiai geresnių problemos sprendimo būdų. Nepamirškite mąstyti kūrybingai.

Kaip bebūtų, teisingas atsakymas yra pervažiuoti močiutę, išlaisvinant ją nuo kančių, pasimylėti su tobulu partneriu stotelėje ir tada nuvažiuoti su senu draugu…

 

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
1 Komentuoti
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x