Eiti į pensiją ar neiti? Štai kur klausimas!

betoniniai laiptai apsupti lapųArtėja liepa, mėnuo, kuris turėjo būti paskutinis mano karjeroje.

Deja, kvepia dar pora metų darbo.

Kodėl?

Atsisakėme classifiedsrunner.com, kas mano prognozuojamas pajamas sumažina per pusę. To pasekoje, man reikia dvigubo kapitalo. Vietoj 80 000£, reikia apie 150 000£.

Projektas tapo dar vienu darbu. Džiaugsmo neteikė. Galiausiai, kokia čia finansinė nepriklausomybė, jei reikia kažkiek dirbti, tikrinti emailą, teikti palaikymą klientams?

Taip pat, dabartinė infliacija Lietuvoje labai didelė. Net skaičiuojant vos 3%, o kaupiau ir kaupsiu 4 metus, papildoma suma 150 000 * (1 + 0,03)^4 = 18 826£.

Taigi, man reikia maždaug 170 000£. Deja, tam reikia dar 2-3 metų, priklausomai nuo to, kaip akcijos elgsis.

Panašu, kad data nusikelia į 2018 vidurį. Dar du papildomi metai.

Sekmadieniai ir pirmadieniai užknisa

Manau, kad tiesiog vieną dieną pasakysiu gana, susirinksiu pinigėlius ir eisiu ilgų ilgų atostogų. Jei po jų bus maža pinigų, reiks galvot. Darbo juk visad yra 🙂 Nebent UK nubalsuos eiti iš EU ateinančią savaitę, tada viskas komplikuotųsi. Bet tokiu atveju, gal viskas atpigtų bent kuriam laikui, ir jų mažiau reiktų.

Esmė, kad kiek gi galima dirbti?.. Noriu laiko sau, jau seniai seniai svajojau, kaip eičiau atostogų metams, kad atsigauti, tiesiog pailsėti ir iš naujo atrasti save.

P.S. dar būdamas studentas kurpiau planus, kiek čia tų pinigų reiktų, kad galėčiau nedirbti ir būti laisvas.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
11 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Skaitau

sveikas. as irgi siekiu finansines laisves. tik mano situacija kitokia: turi upaskola bustui, šeimą. Gyvenu LT. Man 25m. Tau siulau mesti darba ir pagyventi kokius vienus metus ilsintis, pasivazinek dviraciu ,pakeliauk pesciomis, pasidziauk gamta. Pamedituok miske vienas. Gal atsiras nauju minciu, padarysi gera galvos restarta. Darbas yra iteisinta vergavimo budas. Nesuprantu zmoniu, kurie dziaugiasi darbu, nori i darba 😀 matyt jiems tevai ir seneliai yra tai nuo seno ikale i galvas. Man darbas tik priemone sukaupti pinigams, uz kuriuos perku dividendines akcjas ir kurios man po truputi uzdirba pinigus,kuriuos reinvestuoju. Sekmes tau bendraminti!

Indigo

Pinigų niekada nebus per daug. Pradžioje skaičiavot 100k e, dabar 200k e, po svaro kritimo bus 250k, sukūrus šeimą 350k ir t.t. Pasaka be galo. Esmė yra tenkintis tuo, kiek yra. Kadangi nusistatėt tikslus, automatiškai jie keisis. Pvz. kita krizė nuplaus pusę sukauptos sumos ir vėl teks 5-7 metus atidirbinėti prarastą kapitalą. Pats supratot – gyvenime negali nieko neveikti. Kadangi esate savo srities specialistas, galite dirbti kad ir Lietuvoje laisvalaikiu. Prisidursit atsipūtęs 1000e prie pajamų ir užteks esamų. 🙂

w

O man įdomu, ar neatsiranda draugų, giminių, kurie paskaitę tinklaraštį prašo paskolinti? Nes gana drąsu skelbti sumas internete. Ar tik man taip atrodo? 🙂

11
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x