Turto alokacija (portfelio diversifikacija 2017-07-01)

Didėjant portfeliui darosi vis svarbiau jį tinkamai diversifikuoti. Žemiau pateikiu mano asmeninį pasirinkimą.

Tikslas

Akcijų alokacija pagal turto klases 2017-07-01

Akcijų alokacija pagal turto klases tikslas lentelė 2017-07-01

Verta paminėti, kad investuoju per RateSetter į sekciją „Rolling“. Tokiu būdu, kiekviena mano investicija grįžta su palūkanomis kas mėnesį atgal, t.y., nėra pinigų užrakinimo ilgam laikotarpiui.

Taip pat, „morališkai“ pasiryžimo pritrūkę atsikratyti Aprangos ir Vilniaus baldų akcijų, plane joms skirta nulis.

REIT – tai iš esmės investavimas į nekilnojamąjį turtą nuomai ir pardavimui. Mokami dividendai pagal tai, ką įmonės uždirba. Čia panašiai kaip nusipirkti butą nuomai, tik visos problemos ant kitų pečių bei yra diversifikacija.

Taigi, mano portfelis bus 85% akcijos bei 15% saugesni variantai kaip obligacijos, pinigai ir p2p lending (šneku tik apie savo situaciją, o ne bendrai).

Dabartinė situacija

Ši lentelė parodo, kokia yra tikra alokacija dabar bei, ką reikia pakeisti.

Akcijų alokacija pagal turto klases faktas 2017-07-01

Akivaizdu, kad per daug mėgstu pirkti pasaulio indeksą. Kol nepadarai analizės, tai nepastebi, kad, jau perlipai gerokai reikalingą kiekį.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
8 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
P2035

Sveika, džiugu matyti žmogų kuris tuoj tuoj dar labaj jauname amžiuje pasieks finansinę nepriklausomybę. Kuo didžiausios sėkmės. Man asmeniškai labiausiai rizikingai atrodo tas P2P skolinimas. Nepamiršk, kad skolini žmonėms kurie negali pasiskolinti banke tai rizikas yra labai didelė nepaisant to ką piešia tos P2P platformos 😉 Principe tas P2P yra naujas ekonomikos perkaitinimo instrumentas, nes per jį paskolas gauna žmonės, kurie jų iš principo neturėtų gauti, o tai tiesus kelias į perkaitimą 🙂

P2035

Oi ne jei prasidetu krize kaip 2008 garantuoju kad negaletum issimt pinigu jau ta pacia diena, nes visi subegtu ta daryti 😉 čia kaip bankas tik nereguliuojamas ir daug rizikingesnis. Aisku iš graža dėl to atitinkama.

Indre

Labas,
Seku tavo blogą jau kurį laiką ir tavo nuoseklumas mane įkvepia. Būtų įdomu paskaityti ar susiduri su kokiais sunkumais pasirinkęs šitokį „frugal lifestyle”, pavyzdžiui, izoliacija nuo aplinkinių, kurie nori daugiau vartoti, ir panašiai..

Rokas

Sveiki, galbut gali placiau pakomentuoti, kodel pasirinkta butent tokia diversifikacija – labiausiai domina Developed europe ir Emerging index pasirinkimas (po 15 proc.)?

8
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x