Prioritetų svarba

Prioritetai

Įvertinome gyvenimą pažymiais tarsi mokykloje, pamatėme, kas geriausiai ir prasčiausiai sekasi. Galime rinktis, nuo ko pradėsime balansuoti gyvenimą. Tačiau viso to nepakanka. Svarbu yra vadovautis principais, kurie būtų kertiniai elgesio akmenys. Prioritetai yra principų dalis, kuri apibrėžia, kas už ką yra svarbiau.

Siūlau apsibrėžti hierarchiją, kuri apibrėžtų dažniausiai dėl jūsų laiko ir dėmesio besivaržančių dalykų prioritetus. Mano hierarchija atrodo taip:

  1. Šeima ir Draugė
  2. Draugai
  3. Finansai
  4. Darbas

Prioritetai suteikia puikų pamatą principais paremtų sprendimų priėmimui. Pavyzdžiui, jei jūsų prioritetų sąrašas panašus į manąjį ir būtinai reikia pasirinkti, ar žiūrėti dukros/sūnaus pasirodymą, ar dirbti, tuomet pasirinkti labai paprasta. Juk šeima net 4 laipteliais aukščiau nei darbas.

Pirmiausia pasirūpink savimi
Gali iškilti klausimas, kodėl save keliu į pirmąją vietą. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti savanaudiška. Tačiau iš tiesų yra priešingai: norint padėti, būti naudingam ir įkvėpti kitus žmones, pirmiausia reikia susitvarkyti savo gyvenimą iki tam tikro minimalaus lygio. Ką pagalvotum apie žmogų, kuris, turintis daugybę sveikatos problemų, patarinėja kitiems apie sveiką gyvenimo būdą?

Įgrisusi, pamokanti istorija
Turbūt visi ją žinome, tačiau manau, kad daugelis ją per dažnai pamiršta. Tėvas uoliai triūsia darbe, uždirba daug pinigų, turi daug nepanaudotų atostogų dienų. Jis turi vieną tikslą, kad jo šeimai nieko netrūktų. Ir iš tiesų, finansiniu požiūriu jo šeima visiškai aprūpinta. Deja, vieną dieną jo žmona jį palieka ir pasiima vaikus.

Vadovavimasis prioritetais turi remtis sveiku protu ir kitos pusės nuomone. Tik kita pusė žino, ko jai iš tiesų reikia.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x