Knyga. Prarastas simbolis – Dan Brown

Dan Brown Prarastasis SimbolisPrieš keletą metų skaičiau knygas „Da Vinčio kodas” ir „Angelai ir demonai“. Knygos panašios, kaip žinome, net pagrindinis veikėjas visada toks pat. Simbologijos ekspertas-dėstytojas, vardu Robertas.

Apžvelgiama knyga oficialiai vadinasi „Da Vinčio kodo” tęsiniu. Vienintelis to požymis yra tai, kad per visą knygą, kelios situacijos, panaudojant vos porą sakinių palyginamos su analogiškais pirmosios dalies nutikimais. Kitaip tariant, tai joks tęsinys, galima skaityti abi knygas bet kuria tvarka.

Siužetas: draugas pakviečia pagrindinį veikėją (Robertą Lengdoną) skaityti paskaitą į JAV sostinę. Tačiau pasirodo, kad tai buvo tik apgaulė, o draugas pagrobtas. Žinoma, tas draugas masonas, o su tuo susiję daug paslapčių – simboliai, kodai ir pan. Daugiau rasite knygoje 😉

Bendras įspūdis: knyga pasirodė silpna. Praeitos Dan Brown knygos man patiko, tačiau ši stokoja įtampos, įtraukimo į veiksmą. Manau, kad tai buvo skubus darbas, siekiant uždirbti daugiau iš hitu tapusio „Da Vinčio kodo”. Kita vertus, praėjo tiek laiko, galbūt mano protas pasidarė daug išrankesnis ir atsparesnis, todėl pakito „geros knygos“ standartas.

Privalumai:

  • tokias knygas skaito žmonės, kuriems patinka šis stilius – kodai, paslaptys ir pan. To šioje knygoje apstu;
  • knygos siužetinis parengimas panašus į kitas jo knygas. Jei patiko jos, daugiau ar mažiau, bet turėtų patikti ir ši.

Trūkumai:

  • silpnoka siužeto linija. Knygą pavadinčiau nuobodoka;
  • tai nėra tikras „Da Vinčio kodo“ tęsinys.

Pabaigiau ją skaityti iki pat paskutinio puslapio, tad kažko ji vis dėlto man yra verta kaip pramoga.

P.S. šią knygą nupirkau kaip dovaną. Atsiklausęs asmens, ar jis neprieštaraus, jei prieš supakuodamas, pasinaudosiu jo dovana, ėmiau ir perskaičiau – teks ieškoti naujos knygos. Manau, kad tai per prasta dovana tam žmogui.

Galutinis vertinimas 6.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
3 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
silverwoof

Pritariu dėl vertinimo – 6 (nors gal tai ir per aukštas balas…)

xddd

Šiaip veikėjas vardu Robertas, Lengdonas jo pavardė 😉

3
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x