Turto alokacija 2019-01-01

Sunku suprasti iš simbolių, kur vis dėlto tie pinigai investuoti. Štai „gražiai“ sugrupuoti skaičiai:

Akcijų alokacija pagal turto klases 2019-01-01Akcijų alokacija pagal turto klases 2019-01-13 diagrama

Dabar aišku, ką toliau reikia pirkti 🙂

Vienintelė problema, kad per Degiro realiai tik pasaulio indeksą eina pirkti. Kitu atveju, arba bus išmokami dividendai (ką Degiro apmokestina), arba fondo išlaikymo kaštai yra per dideli (> 0,4%). Tad pasaulio indekso nemažės, turbūt net didės.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
19 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gintautas

Sveikas,
iškilo keletas klausimų žiūrint į grafiką:
I) Cash laikai grynais sąskaitoj? Pinigai „juodai dienai” kurių nelieti ir palieki infliacijai graužti?

II) P2P Diversifikuoji per skirtingas platformas (Jei per skirtingas gal gali pasidalinti kokias)? P2P verslo ar privačių asmenų paskolas? Privačių/verslo paskolos su NT įkeitimu? Vėluojančias/defaultinusias paskolas nurašai į nuostolius ir minusuoji iš bendros sumos ar palieki vis tiek prie portfelio dydžio?

Ir truputį ne į temą, pradėjau dairytis platformos kur būtų galima pirkti dividendines akcijas, tai po paskutinio tavo komentaro apie degiro kainas susimasčiau. Ar visgi yra kokia geresnė platforma šiam reikalui už degiro?

Citi

Ar Derigo turi kažkokių pranašumų prieš Interactive Brokers?
Spėčiau, kad gal ir yra aktualumų smulkiems investuotojams, bet kai portfelio vertė reikšmingesnė, ar jų belieka ?

P.S. Iš Interactive Brokers į Swedbank lėšos įkrenta labai greit. Laukti 3d po pardavimo nereikia, kad galėtum pervesti į savo sąskaitą. Pavedimai jiems ir iš jų eurais daromi į Vokiškas sąskaitas Frankfurte.

Gintautas

Labas,
paskaičius: „Net, jei Degiro iskart duotu man tuos pinigus, man uztrukdu apie diena, kol is Degiro pereitu i N26. Tada dar diena is N26 i Swedbank. Jei savaitgalis, tai neatsiras Swedbank’e be pirmadienio.”
O kam tau į swedbank vestis? Turint pinigus N26 tu juos kaip ir turi realiai jau. Asmeniškai naudojuos N26 kaip pagrindiniu banku, gryninu pinigus su kortele, atsiskaitinėju su kortele ir vargo nematau. Tad realiai tau užtruktų dieną iš Degiro į N26, o toliau pinigais jau galima disponuoti kaip nori.

atostogos

Nėra jokio monopolio bankuose. Pats swedbank esu auksinis klientas, moku tik 0,7eur per mėn. Tapatybę pasitvirtinu ne per bankus o per mob parašą. Laikau dividendines akcijas swedbanke tel1l. Ilgametis pliusas ir kainos padidėjimas buvo vertas laikymo mokesčių. Net dabar krentant pasaulio indeksams kuriame vien faang sudaro ženklią dalį, jie išlaiko kainos augimą. Berods praeitos krizės metu daugiau 20% nekrito. Indeksai puiku, bėda kad juose per daug riebių burbulų sudėtyje.

Question

Sveikas, Povilai,

koks butu tavo patarimas, jei siuo metu turiu dideli kapitala cashu ir anksciau ar veliau noreciau tai investuoti i etf’us. Kaip jau ir minejai anksciau, sudetinga atspeti rinkos timinga, todel visa kapitala suinvestuoti iskart yra loterija, bet jei kapitala dalinti i daug pirkimu, tai tuomet tai issidalins i labai ilga laika. Esme, kad ateityje reguliariai pirkti ir toliau isaveriginti pirkimo kaina galimybes nebus. Tai realiai, jei as isdalinu tuos reguliarius pirkimus i 5 metus, bet poto nustoju pirkes, tai gaunas panasiai kaip, kad nupirkciau per viena kart uz viso kapitalo suma. Tai nenusprendziu koks butu geriausias sprendimas mano atveju? Lauksiu atsakymo 🙂

Question

Okey, šiek tiek skaičiukų. Įsivaizduokime, kad Petras gauna palikimą cashu 170k. Petras uždirba 500e, todėl ateityje papildomai investuoti neturės nei noro, nei daug galimybių 🙂 Petras jau iš seniau turi sukaupęs 12k (kaip finansinę „pagalvę”). Petras nusprendžia 170k investuoti į ETF’us. Kaip siūlytum Petrui tuos ETF’us pradėti pirkti? Ar kas mėnesį užsipirkti ETF’ų už 2k, tai užtruktų apie 7 metus ir tuo metu, kaip ir minėjai, nedirbtų neinvestuotas kapitalas. Ar nusipirkti vienu metu už visus (Petras psichologiškai stiprus :D)? Petras planuoja visus dividendus reinvestuoti. Gal yra dar kokių nors variantų? Petras planuoja visus ETF’us parduoti 2039-ais metais. Taigi, koks būtų Tavo pasiūlymas Petrui? :))

Ęvaldas

Labas Povilai,

Kiek skaitau pasaulinės rinkosbeina į meškų zoną. Norėčiau pradėti investuoti irgi galvojau apie EFT, bet ar jau neperdaug rizikinga investuotuoti? Net pats swedbank atstovas skelbė, kad šiemet gal dar krizė neateis bet kitamet jau ateis. Tai ar neapsimokėtų dabar išsigrįninti ir eiti ant casho, o sugrįžti prie investavimo krizei pasiekus dugną? Beto tu turi daug bloge įrašų – mėnesinių analizių, man sunku suprasti principą, kaip tu gali kas mėnesį turėti toki dideli augimą procentais? Ar tu atidedi dali savo pinigų ir investuoji, taip didindamas vertybinių popierių vertę, kurias pateiki kas mėnesį kaip ataskaitas? Ačiū už atsakymus 🙂

Ps. Pats tik pradedu tuom duomėtis, nes tik nesenai atsirado galimybė. Noriu siekti to paties tikslo kaip ir tu: pasyvios pajamos.

Gintautas

Labas, jau vasaris isibegeja, o kur sausio men. apzvalga?

Amigo

Man įdomu, kiek žmonių nusivils, supratę, kad per krizę neišgyvens. Dabar tapo madinga kalbėti apie pasyvias pajamas. Kai ateis tikras sunkmetis, bedarbystė, kainų augimas ir alkanų ar apyalkanių banditų siautėjimai gatvėse vargu, ar taip ramiai bus sėdima prie kompiuterio, maigant knopkytes ir laukiant, kada gi ateis tas išganingas pirkimo momentas.

Krizė dėl to ir vadinama krize, kad niekas nebeturi pinigo. Niekam. Arba beveik niekam.

adomce

Dėl Question klausimo: aš tai sumerkčiau pirmą dalį (pusę?) iš karto, kitą pusę laikyčiau grynais ir periodiškai, kaip Povilas ir sako. Kiek ir kur priklauso nuo to, kokioje stadijoje yra finansinės rinkos. Dabar jau eina į pabaigą ciklo, tai reikia turėti atsargumo. Ne visos rinkos vienodos.

P.S. Gaila, kad LTU dalina palikimus į kairę ir į dešinę. Affectina work ethic, kaip sakoma. Daugiau LTU gyvenimus pradėtų nuo 0, daugiau teigiamų reformų būtų.

19
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x