Finansinės nepriklausomybės progresas (mano portfelis 2018-10-01)

Finansinis turtas

Mano turtas 2018-10-01 dienai yra 192 280.04£ (-1 425.09) arba 748 154.00Lt (+2 213.40) arba 216 680.37€ (+641.04). Praeitas mėnuo.

Turto grafikas 2018-10-01

iWeb portfelis

Viso investuota 105 770£ (52,19 grynaisiais). Investavimo pradžia 2014-10-02. Dabartinė vertė 134 853,66£ (+29 086,66£ 27,5%) (lentelėje matoma procentinė išraiška nėra teisinga).

iWeb portfelis grafikas 2018-10-01

Statistika

iWeb portfelis 2018-10-01 part 1iWeb portfelis 2018-10-01 part 2
Swedbank portfelis

Viso investuota 27 847,03€, dabartinė vertė 37 293,50€ (+9 446,47 +33,9%), grynaisiais 1332€.

Swedbank portfelis 2018-10-01

RateSetter (peer to peer skolinimas)

Investuota 5 001£, vertė 5 431,07 £. Pradžia 2016-06-14.

Investuok šioje pačioje platformoje 1 000£ metams ir uždirbk papildomus 100£. 

RateSetter portfelis 2018-10-01

Išlaidos

Išleista 557.2€. Iš kurių 102.88€ be jokios realios būtinybės:

  1. Nusipirkau metinę Evernote subscription. Šiuo metu jie turi vadovybės problemų, pardavimai krenta. Nusprendžiau, kad metas palaikyti ne tik morališkai, bet ir finansiškai – 36€.
  2. Tropiniai batai – 66,88€.

Trijų mėnesių vidurkis 537.48€.

 

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
22 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Darius

comment image

graziai pakrito 🙂

Darius

Prasau 🙂 nu tu ir bebaimis 🙂
dar vienas klausimas – kodel as nesijauciu saugus su akcijom kad ir ilgalaikiame investavime: imones gali paimt ir bankrutuot, net jei yra pelningos. Kodel jom nenuslavus akcininku pinigu tiesiog padarius netikra bankrota?

Ai ir dar klausimas, kuris kilo kai masciau apie kinijos akcijas, bet tas pats ir amerikai galioja: amerika pvz gali isleist istatyma, kad uzsienio akcininkams nebepriklauso turimos akcijos. Ir ka jie padarys? Neatskrisim ir neapsaudysim amerikos su lektuvais. Tieiog gali pasisavint uzsienieciu turta ir tiek. Na tos imones kurios turi gamyklas uzsienyje, pvz kinijoje, tai kinai gali bent tas gamyklas pasilikt. O jei nieko negali pasilikt – tai tiesiog atima ir nebeturi.

As suprantu kad cia maza tikimybe, bet jei planas laikyt visa gyvenima.
As vel lyginu su NT – jei rusija nesubomborduos lietuvos, tai NT neatims niekas kokia kaina jo bebus – tokia. Nuline ji nebus.
Akciju kaina gali tapti nuline.

Kur mano klaidos ?:)

Darius

Beje man mintys sukasi apie shortinima – nes kai isibegeja krist tai ir krenta. Kazkaip vakar ir nesitikejau kad prades kilt – tik kiek matau siandien atsidare auksciau bet ir vel nugarmejo.

bet as cia apie trumpalaiki spekuliavima.

Darius

Jo, sivakar vel mastau apie akcijas. Ir ju skirtumas yra nuo valiutu rinkos, kad kuo daugiau krenta – tuo didesne atsokt tikimybe.

As esu skaites kad kai tradini tai nereik pildyt pralosiancios pozicijos. Bet ten skaiciau to kuris fx tradina. Na gal ir su akcijomis jei short term tradini gal tas pats galiotu. Ju nuomone yra kad – tu buvai neteisus ir nereik bandyt irodyt kad buvai teisus papildydamas pralosiancia pozicija nes svarbu yra uzdirbt o ne parodyt kad buvai teisus.

Bet gal but ilgalaikiame investavime i akcijas tas negalioja. O dar atvirksciai – kuo pakrito – tuo daugiau naudotis proga ir pildytis. Na bent jau gal su S&P ar kitu geru imoniu indeksu. Su kokia paprasta akcija, galima taip ir tos imones bankroto sulaukt besipildant. Ir net klausiau interviu kad yra tu kurie vien tik shortina scam imones ir uzdirba nes zino kad jos yra sukurtos uzkelt laikinai akciju kaina ir parduot naivuoliams. Na realiai cia kaip ir atsakymas i klaysima – kaip imone paima is akcininku pinigus – uzkelia akcijos kaina, patys ten tie kur gerai zino apie ta imone viduj issiparduoda – taip susirenka kitu investuotoju pinigus ir po to jau nebesistengia kelt tos imones vertes ir tada jau krenta.

O kai isleidzia akciju emisija, tai gauna pinigu, tai tie kurie ten viska reguliuoja, ar negali tiesiog tuos pinigus sau i kisene susidet? Arba netiesiogiai i kisene bet per kitas imones, pvz pirkdami kazkokias prekes gerokai didesne kaina, nu kaip armija lietuvoj uz saukstus mokejo lyg uz auksiniius saukstus 🙂

„Na, jei atliksi nacionalizaciją įmonių nesiskaitydamas su investuotojais, tai tavo akcijų rinką ištiks krachas.”

Na ir gal tai valstybei nerupes ar krachas ar ne krachas, jai svarbu kad ji dabar valdo turta 🙂 nu pvz sovietu sajungoj ane ateme is zmoniu zemes ir jiem dzin kad uzsienio investuotojai negalejo cia beinvestuot. Jie net nenorejo tu investuotoju.

Na bet jei mastyt kad pirkt. Man taip atrodo nu nejau nebutu geresnio laiko – kam as 10 metu nieko nedariau, ar tik tam kad pirkt kai kaina uzkilusi 😀 cia tas keliu procentu kritimas tai dar nieko, dar ne krize 🙂 butent laukiau krizes. Galejau pries metus, galejau pries 2 pirkt – o dabar atrodo pats blogiasias metas, isskryauis tai kad paskutinmeis dienosmis tuos kelis procentus pakrito 🙂

Na o kaip nepasikeistu gyvenimas- juk tu grynuju neturi tiek daug, jie kazkada baigtusi, ir nebeturetum laisves, reiketu vel dirbt 🙂

Darius

Beje vistiek, turbut zinai kad amerikoj kelia palukanas FED, ir prognozes yra toliau kelt. Ir jei zinai – ar nemanai kad labiau apsimoketu grynu prisitaupty kuo daugiau, kad sulaukt kokio reiksmingo 20-50 % kritimo ? Nes kaip suprantu kai kelia palukanas, tiek paciu imoniu bus bankrtu daugiau nes jos nesugebes issimoket skolu del palukanu, yra tokiu kurios vien del zemu palukanu tegyvnuoja girdejau, tiek siaip is skolintu pinigu maziau pirks tas akcijas visi.
Ta prasme net kai esi ilgallaikis investuotojas ir sakai kad atsoks, kodel neoptimizavus dar labiau?

andrius

Povilai, gal daugiau galėtum papasakoti apie Degiro: fees, saskaitos atsidarymo galimybes, ribojimai, fondu aibe… ar prieinami Vanguard fondai per Degiro?

Z

Sveikas Darias,
apie Degiro gali paskaityti čia:
https://balticmustache.lt/geriausias-brokeris-investavimui-i-etf-lietuvoje/

Darius

comment image

gal ir i kinija sudomins investuot, dabar irgi pakrite, ir gal ta linija kaip palaikymo lygis net suveiks 🙂 nors man cia kosmosas kad neatsoko kaina nuyo praitos krizes ir neaplenke.

andrius

ačiū už info,
kai esi vedęs, reikalingas sutuoktinio sutikimas parduoti vertybinius popierius Lietuvoje, o gal kas zinot, kaip yra Europoje ir tam pačiam Degiro, ar reikalingas ar ne?
Ar galima perkelti savo VP is LTU VP saugotojo Į kitą?

Mr. Balticmustache

Na, manau, priežastis dėl ko Degiro neina į Baltijos šalis labai aiški: bankai čia korumpuoti.

Mums bankų veikla atrodo normali ir įprasta, nes tiesiog kitokių nesame matę. Tačiau pažvelgus į Lietuvos Banko duomenis apie bankrutavusias įstaigas pasidaro kraupoka: https://www.bankai.lt/bankai Snoras, Ūkio bankas, Finasta, Litimpeks ir taip toliau. Šimtai milijonų nuostolių…

O kur dar Estijos Danske bankas, kuris galimai išplovė 243 MILIJARDUS Rusų pinigų? Sąsajos randamos net su nusikaltėliais įtrauktais į Magnickio sąrašą.

Jokia normali institucija nenorės turėti sąsajų su tokiais bankais. Ypač ta, kuriai svarbus patikimos įmonės „imidžas“.

Beje. Stipriai rekomenduoju non-fiction knygą „Red Notice“ by Bill Browder. Tai yra kynga, kuri mano sąraše užima pirmą vietą šiais metais pagal gerumą iš 18 knygų. Pailsėsite nuo investavimo, suprasite kaip veikia Rusų mafija.

Darius

Uztat duoda pirate bay 🙂 bandom siust audio ir klausyt 🙂

Darius

Perklausiau 🙂 nu gera tikrai. Visiem vatnikam reiktu ja perksaityt.

Galetu ja duot nemokmamai tokiem kurie galvoja kad rusija gerai, gal atsibustu, pamatytu kad gali jiem taip pat baigtis kaip magnickiui.

Ziuriu audio knyga 6 $ gal ir protinga kaina. Bet zinanat kad autorius valde simtus milijonu, tai ar jam cia pinigai 😀 atrodo gal tuos 6 $ geriau kokiai labdaros organizacijai paaukot vietoj to 🙂

bet nepatiko tas kur skaite (narrator), toks erzinantis ir varginantis jo balsas. Adam Grupper

Darius

Pabandziau pirkt, tai gavau „Sorry, we are not authorized to sell this product in your country/region.”

Mr. Balticmustache

Dariau,

Aš dažnai jeigu nepatinka balsas pasigreitinu įrašą. Padeda 🙂

22
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x