Priežastys darbui

Dažniausiai bloge minėtos:

  1. Kelionė aplink pasaulį (motociklu: 25k€ įrangai ir 25k€ pačiai kelionei).
  2. Kiekvienas vaikas reikalautų papildomo 100k€.
  3. Krizė (nesveika proga akcijų per išpardavimą įsigyti).
  4. Sveikatos draudimas.
  5. Dar šiais metais reikia ~6 savaites pragyventi UK dėl mokestinių dalykų (nebūtina dirbti).

Tačiau pabuvus 7 mėnesius be darbo bei taip ir neatsiradus norui kažko rimtesnio imtis, atsirado šešta priežastis – sąžinės graužatis, kad gyvenimo galimybės neišnaudojamos. Tad reiktų imti ir išpildyti 1-2 punktus.

Nutiko taip, kad nuskridau į UK spaliot 10tą, pradėjau ieškoti darbo 15tą, o 17tą jau gavau pirmą pasiūlymą, kurį priėmiau. Šiandien (24čia) yra trečia darbo diena 🙂

Dirbti nustosiu kai, kažkuri iš šitų sąlygų bus išpildyta:

  1. Atsibos darbas ar/ir nebus noro.
  2. Turtas tiek nuo akcijų, tiek nuo algos padidės per 150k€.
  3. Svaro kursas < 0,9€.

Tiesa, jausmas dirbti labai kitoks, kai žinai, kad bet kada gali išeiti.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
12 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
laisve

Vergo instinktas? Work work work….baisu..pasiekei laisve ir savo noru vel eini vergaut. CIA DIRBINE SAU. DIRBIPINIGAMS. taip ir nebus niekad uztenkamai…vis reika.ir reiks…

Kastytis

O koks darbo pobūdis? Ką dirbate?
Lengva buvo surasti būstą gyvenimui?

Gintautas

Kaip suprantu antras punktas yra sudėtinis. Vaikas + 100k. Pirmai daliai įgyvendinti sėkla jau pasėta? Asmeniškai pradėjau nuo pirmos dalies, tuomet ir motyvacijos ir gyvenimo džiaugsmo daugiau 🙂

Andrius

Dauguma žmonių gavę labai daug laisvo laiko nebežino ką daryti, pradeda jį švaistyti serialams ar kitoms nereikšmingoms veiklos. Finansinė nepriklausomybė neturi virsti gyvenimo be darbo. Ji gali virsti patogiu gyvenu, kai gali bet kada mesti darbą.

kirilas

Jei panavas vel pradejo dirbti,reiskia jo darbas yra lengvas. Be to jis neturi fantazijos. O gaila…loetuvoj tokie grazus miskai,ezerai…negi nenoretum paguvent vienas gamtoje? Butas zmones nukvailina ir atima laisva mastyma. Arba soda nusipirk. Ir gyvenk ten.

Paulius

Labas, kilo keli klausimai iš to ką parašei. Kadangi pats prijaučiu motociklams, pasidarė įdomu, kodėl tokios brangios įrangos reikia kelionei aplink pasaulį? Dėl išlaidų pačiai kelionei sutinku, gal net daugiau gali reikėti. Bet įrangai? Pvz. naujas iš salono honda crf250l rally kainuoja ~6k eur, kuris drąsiai turėtų atlaikyti iki 100kkm ridą. Padangos, dėžės, priedai dar max ~5k eur. Apranga, įranga kuri dedas ant tavęs dar max ~5k eur. Kur dar reiktų 10k eur investuoti? Aišku jei kalba pasisuka apie BMW GS1200 Adventure, tuomet kitas reikalas. Bet kaip supratau praktikuoji kiek asketišką gyvenimą, o ne tokį „pižonišką”, tai.. 🙂
Kol rašiau pirmą mintį, pamiršau antrą, na next time 🙂

aivaras

Manau, kad nepasiekei „Finansinės laisvės”, nes neveiki to ką nori, o vis dar „reikia”.

Gintautas

O kodėl pasirinkai darbą būtent uk? Viena pažįstama neseniai išvarė žiemoti į Balį. Klimatas daug dėkingesnis, namuko su baseinu kieme nuoma ~300eur/mėn, internetas visai padorus ir t.t. Aišku remote dirbant atlyginimas gal kiek ir mažesnis, bet privalumų tikrai nemažai. Neturi šeimos, nesi prisirišęs prie vienos vietos, tai įdomu kodėl toks pasirinkimas.

John

Pritariu Gintautui, įdomu, kodėl būtent vėl į UK? Dabar remote labai atviras, ypač žmogui su +10 metų programavimo patirties, įdomiausiai šia tema šitam bičiukui einasi https://levels.io/ mano manymu.
Beje, kokia tavo nuomonė dėl darbo mažesniu etatu (po 4-6 valandas per dieną arba 3-4 dienas po 8-10 valandų), jeigu atlyginimas tikrai solidus ir taip, kadangi pats mėgėjas keliauti, o iš UK lengvai pasiekiama nemažai Europos ir gan pigiai galima bent keletui dienų išskristi ir vėl grįžti prieš pirmadienį, čia renkantis 3-4 dienų darbo modelį/etatą.

12
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x