Finansinės nepriklausomybės progresas (mano portfelis 2019-07-01)

Intro

Kiek praeitą kartą nukrito akcijos lyginant su prieš tai buvusiu mėnesiu, tiek šį atgal kilo 🙂 Tad sumos gaunasi labai panašios kaip prieš du mėnesius.

Priartėjau taip arti prie ketvirčio milijono eurų! Pritrūkau vos 589.7€. Be to, dar penktadienį turi sumokėti už motociklą 900€, tai mintyse +- pasiekiau.

Šį mėnesį suinvestavau 0,5k€ per Degiro ir 1,2k£ per IWeb, kas yra mažiau nei įprasti skaičiai. Kaip žadėta, po truputį didinu grynųjų dalį portfelyje.

Kadangi atostogavau tris savaites, tai gavosi brangus mėnuo.

Finansinis turtas

Mano turtas 2019-07-01 dienai yra 222 350,48£ (+11 486,09) arba 861 163,89Lt (+36 697,35) arba 249 410,30€ (+10 628,29). Praeitas mėnuo.

Turto grafikas 2019-07-01

iWeb portfelis

Viso investuota 122 950£ (£317,15 grynaisiais). Investavimo pradžia 2014-10-02. Dabartinė vertė £160 444,16£ (+37 494,16 +30,5%) (lentelėje matoma procentinė išraiška nėra teisinga).

iWeb portfelis grafikas 2019-07-01

Statistika

Swedbank portfelis

Degiro

Viso investuota 38 526,96€, vertė 42 824,91 € (+4 297,95 € +11,16%). Investavimo pradžia: 2018-10-12.

RateSetter (peer to peer skolinimas)

Investuota 8 001£, vertė 8 608,50£. Pradžia 2016-06-14.

Investuok šioje pačioje platformoje 1 000£ metams ir uždirbk papildomus 100£. 

Išlaidos

Sutaupyta 53,9% pajamų. Turbūt mažiausias rezultatas per pastaruosius 5 metus, jei skaičiuoti mėnesius, kai dirbau.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
14 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gintas

Motociklo draudimas UK toks brangus ar čia naujas pirkinys? 🙂
Planai RTW kelionei gal jau rezgasi?

Rolandas

Tavo lentelese uzrasa „uzdarbis” keisciau i „prieaugis”, nes juk pats supranti kad tai tik popierinis uzdarbis kol nepardavei akciju.

„Kiek praeitą kartą nukrito akcijos lyginant su prieš tai buvusiu mėnesiu, tiek šį atgal kilo”

Vat butent del to mano nuomone sita strategija su ETF’ais yra netinkama finansines nepriklausomybes siekimui, nes tikriausiai isejes i pensija maziausiai noretum pergyventi kad tavo akciju verte nenukristu ir sugebesi toliau isgyventi is 4%. O jeigu imant cikla kad kas 10 metu krize ir 3-4 metus jinai atsistato, tai apie ramia pensija galima pamirsti. Jeigu butum pasirinkes dividend growth strategija tavo porfelis generuotu net daugiau nei 4% (5% galima padaryti tikrai, o tai mazdaug 1050eur per menesi su dabartiniu tavo portfeliu) ir tau nereiktu parduoti jokiu akciju kad tai gauti. Aisku nezinau tavo poreikiu bet su tokiais menesiniais dividendais lietuvoje galima ramiai eiti i pensija.

Mr. Balticmustache

Rolandai,

Jeigu atidžiau peržiūrėsi Povilo portfelį, pamatysi, kad jo portfelyje yra pozicijų, kurios išmoka dividendus. O dividendai, nors ir mažesni, bet bus ir nuosmūkio metu. O vidutinis augimas yra didesnis nei 4%.

Kalbi apie dividend pliusus, bet niekada nekalbi apie daug kartų didesnę riziką ir įdedamą darbo kiekį atrenkant dividendus išmokančių kompanijų akcijas.

Rolandas

As zinau kad pas ji yra poziciju kurios moka dividendus, taip pat paskaiciavau kad portfeliui kritus per puse tie mazi dividendai taptu dar mazesni. Augimas 4 procentai yra labi mazas. Reiktu orientuotis bent i 10%. Apie rizika nekalbu nes jinai labai elementari, jeigu issirenki bloga imone tai arba nustos moketi dividendus, arba akcijos verte kris labiau nei ismokami dividendai arba imone bankrutuos. Bet cia reikia buti jau super dunduku kad pataikyti ant tokiu imoniu.

Rolandas

Man jus visi ETF’iniai tinginiai ir viskas. Norit nulis pastangu ir geru rezultatu, taip nebuna gyvenime. Be to sitas blogas jau tapo isvis nebeidomus. Sekmes Povilui siekti finansines nepriklausomybes.

Mr. Balticmustache

Nebūk kategoriškas kitų nuomonėms, tavo įsivaizduojama tiesa nebūtinai yra tiesa. Apačioje pabandysiu paaiškinti kodėl:

Tavo pasakymas yra logiškas, kad portfeliui kritus per pusę (atėjus krizei) ir dividendai kristų. Bet lygiai tas pats gali atsitikti portfeliui sudarytam iš akcijų. Parodyk man garantuotą kompaniją, kuri krizės metu ir toliau mokėtų didelius dividendus? Gal ir yra istorijoje keletas pavyzdžių, tačiau niekada neatspėsi, kuri tai kompanija, nes kiekvieną kompaniją skirtingos krizės veikia skirtingai. Vieną kartą buvo blogai tech įmonėms, kitą NT, o sekantį gal bus žaliavų. O gal transporto ar energetikos. Nei tu, nei aš, niekas to nežino. Mes visi suprantame, kad dividendinės akcijos generuoja šiek tiek didesnį pajamingumą nei ETF, bet bandydamas mums tai išaiškinti pamiršti, kad toks portfelis yra kokius 50 kartų rizikingesnis. O kur dar komisiniai, kurie suvalgo didžiąją dalį grąžos ir full time darbas atsirenkant kompanijas.

Toliau apie augimą tai kalbi non-sence dalykus. Nežinau iš kur pas tave tiek optimizmo, bet Warren vidutiniškai generuoja 13%. Jis turi geriausius pasaulio ekspertus, kurie ko gero dirba 24/7. Nesuprantu, kaip tu vienas tikiesi orientuotis į 10% grąžą ir dar pirkdamas įmonių akcijas. Jeigu ir turi būdą, tai pasidalink, nes kol kas netikiu. Pats Warren paprastiems žmonėms rekomenduoja pirkti indeksus.
Mano forume, berods minėjai, kad darytum apie 80-100 įmonių portfelį, o tai jau yra vienam asmeniui nepakeliamas darbas. Arba pirksi bet ką ir degsi, arba tiesiog sėdėsi 24/7, kad atsirinktum ką nusipirkti. Mūsų, FIRE bendruomenės, tikslas yra retire’inti, o ne dirbti, todėl ir ieškome kitų būdų. Gal ir atrodome tinginiai, bet kad sukaupti rimtus portfelius dirbam labai daug.

P.S. man šis blog’as kaip tik yra įdomus. Stebiuosi Povilo kantrybe kas mėnesį vis išleisti straipsnį. Žinau kiek jėgų tai pareikalauja, tad didelis respect! O tiems, kam nepatinka, tai ir neskaito 🙂

ETF Tinginys

Geriau būsiu ETF tinginys negu bandysiu šaudyti į geras akcijas. Faktas, kad kažkam pasiseka, kažkam ne, bet statistiškai longterme index fundas generuoja geresnę grąžą.

ETF Tinginys

Sutinku su Mr. Balticmustache P.S. žinutė, tikrai įdomu pamatyti kaip month to month atrodo ir, kad žmonės sugeba sutaupyti 50+ savo mėnesinių pajamų. Pats gyvenu užsienyje ir matau kaip mano kolegos nuo algos iki algos gyvena, nors vargu ar yra laimingesnis už tuos, kurie tiek neištaško.

Gintas

Asmeniškai laukiu kol šis blogas virs RTW blogu 🙂
Tikiu jog vieną dieną taip bus 😉

sprendimad

Aš gal ir investuočiau į ETF, bet nepalanku Lietuvoje mažomis sumomis tą daryti, gal dabar reiktų Admiral markets, ar Myriad capital pasinagrinėti, ten lyg ir gautųsi. Iki dabar turiu ir pildausi tik Baltijos biržoje prekiaujamomis 2 akcijomis. Per 10 metų nepavedė ir ddividendai ir kainos prieaugis. Buvo pakritimų, bet strategija ta pati – pigu tai perku dar. O pragyvenimui pakanka nedidelės dalies uždarbio. Per metus sutaupau iki 80% pajamų. Tai labiau lemia pats gyvenimo būdas, kai žmogus neturi per daug brangių hobių, svajonių ir nesi orientuotas į daiktus. Povilo blogas patinka, tik nesuprantu kur matosi kiek realiai investuota uždarbio, o kiek yra prieaugis?

tryberich

pritariu dėl kantrybės, tęstinumas reikalauja jėgų ir motyvacijos.
Kas dėl indexo ir atskirų įmonių akcijų pirkimo tai kiekvieno skonis ir strategijos reikalas. Aš asmeniškai labai pritariu indexiniam investavimui. Kas orientuojasi į dividendus mokančias įmones taip pat aš už tokius kelius. Tačiau aš mokausi dabar pirkdamas įmonių akcijas ir nors seku Povilą, šiuo metu einu kitokiu keliu, kadangi spekuliuoju mažą sumą pinigėlių. Jei reikėtų pirkti TESLOS akcijas didelėmis sumomis, aš negalėčiau miegoti ir kad investuoti didelę sumą pinigėlių, eičiau tik Povilo pramindytu keliu ir strategija. Šiuo metu turiu Wirecard, Teslos bei telekomunikacijų etf fondą. Blackberry pardaviau, tačiau nukritus vėl kainai, mąstau apie įsigijimą vėl.

14
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x