Finansinės nepriklausomybės progresas (mano portfelis 2021-07-01)

Intro

Šį mėnesį nieko neįvyko. Akcijos auga toliau be proto, perlipta 400k€ milestone.

Atvykau mėnesiui į Lietuvą, bet dėl izoliacijos pusė laiko reikia bute sėdėt, bei tas pats grįžus atgal į Londoną 😐

Dar būtų gerai, jei kas galėtų išjungti lauko šildymą, nes vasarą jo nereikia 😀

Akcijų įsigijimas

iWeb:
1 082.40£ (iShares Europe Property (IPRP))
1 160.88£ (Vanguard FTSE Emerging Markets (VFEM))

Vanguard:
671.78£ (Vanguard All World (VWRL))
418.28£ (Vanguard FTSE Emerging Markets (VFEM))

Degiro:
672.50€ (iShares Core MSCI World ETF)

Viso: 4543

Finansinis turtas

Mano turtas 2021-07-01 dienai yra 347 927.95£ (+10 189.45) arba 1 395 339.71Lt (+44 479.09) arba 404 118.31€ (+12 882.04). Praeitas mėnuo.

Turto grafikas 2021-07-01

iWeb portfelis

Viso investuota 167 800.00£. Investavimo pradžia 2014-10-02. Dabartinė vertė 247 483.23£ (+79 683.23£ 47.49%) (lentelėse, skiltyje statistika, matoma procentinė išraiška nėra teisinga).

iWeb portfelis grafikas 2021-07-01

Statistika

iWeb portfelis 2021-07-01 part 1

iWeb portfelis 2021-07-01 part 2

Degiro

Viso investuota 54 000€, vertė 78 282.85€ (+24 282.85€ +44.97%). Investavimo pradžia: 2018-10-12.

Degiro portfelio grafikas 2021-07-01

Degiro portfelis 2021-07-01

Vanguard

Viso investuota £11 154.76£, vertė 11 783.34£ (+8.42% metinių). Investavimo pradžia 2021-03-04.

Vanguard portfelio grafikas 2021-07-01Vanguard portfelis 2021-07-01

Išlaidos

Sutaupyta 62.5% pajamų.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
32 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
rolandas

kodel neperkate vusa lon ir voo nyse? ka apie jas manote?

Darius

Kaip sekasi ieškoti merginos? Ar FIRE siekėjai populiarūs kaip svajonių jaunikiai? 🙂

Darius Kitas

Speju sunku yra ieksoti merginos FIRE siekejam. Merginos daznai antifire buna.
Klausimas ar is viso verta turet mergina pasverus pliusus ir minusus.

Kinijoj kazkoks lieing flat judejimas yra
https://www.youtube.com/watch?v=0sot1xypiB8&ab_channel=ChinaInsights

Rationalis

Kalbant apie lying flat judėjima Kinijoje, tai radau vieną, kiek ilgesnį video apie tai.

Šiaip lying flat šiek tiek skiriasi to Lean Fire, pagrinde dėl to, kad tai iš dalies yra ir opozicija Kinijos komunistų partijai bei pasisakymas prieš beprotiškas kainas, kai, tuo tarpy, Lean Fire tiesiog turi kiek kitokią filosofinę dispoziciją nei dauguma.

https://www.youtube.com/watch?v=ms7Mt_hMjWM&t=1s

Darius Kitas

„Manau, kad iš profilių matosi, kurioms svarbu daug pinigų išleistų, jas paprasčiausiai apeinu ratu.”

O kas yra tau daug pinigu?

Man atrodo veikia taip. Tos kurios turi aukstus reikalavimus, jos daznai nori vaiku, tai sutinka ir su zemesniais reikalavimais kai laikas gimdyt ateina. Bet kai jau pasigimdo, nu tai tada jau uzkyla belekaip. Nes neber problemos, vaikas yra, jei nebus to vyro, tai ir nereiks, gali ir be jo gyvent 🙂 as pazistu viena 🙂

as net neisivaizduoju net jei ir duot pinigu, tai tada kokia riba nustatyt moteriai. Ar ten 200 ar 500 per menesi. Ir tada galvot ar as galiu sau leist tiek, ar man skaudetu 🙂 Nes tokios kuri neturetu jokios ribos is isleist galetu man kad ir iki paskutinio cento tikrai nevilioja.

Rationalis

Puikiai pastebėta, Dariau. Dažnai ima atrodyti, kad mes, vyrai, moterų akyse esame kažkokie tai įrankiai jų planams – ar tai būtų šeima, ar vaikai – įgyvendinimui, ir nesame joms ‘tikslas’ pats savaime…

Darius

Būtų įdomu išgirsti, kokios merginos pats ieškai 🙂 Ar tokios pat kaip tu, ar kažkokios kitokios.
Sėkmė santykiuosi bus tuomet, kuomet sutaps gyvenimo būdas. Kiek susidariau įspūdį, pats gyveni gana asketiškai. Siekdamas kuo daugiau sutaupyti neturi automobilio, neleidi pinigų pramogoms, kultūrinimuisi. Kaip pats vertini, ar esi įdomus merginai, gyvendamas tokį gyvenimą? Ar susiradęs merginą gyvensi kitaip, leisi jai savo pinigus?
P. S. Viena mergina taip paaiškino normalios šeimos išlaidas Vilniuje. 1 žmogui – 1000€. Nori 2 vaikų – uždirbk 3000€ (sau + 2 vaikai).

Darius Kitas

„Jei jau žmona tikisi pilno išlaikymo, tai spėju 700€ per mėnesį minimumas, o turbūt ir daugiau.

Kaip bebūtų, nei tu, nei aš su tokiom neprasidėsim”

Negali zinot kaip susisvies ypac jei atsitiktu taip kad tampi labai turtigas ir tie 700 atrodytu centai. Galvosi ai cia sukt man galva, ieskot tos uzdirbancios, paskui ji ten savo salygas stato, o tokia gal labiau prisitaikytu ir prie tavo salygu.

Bet as apie tas sumas mazesnes kalbedamas turejau galvoj dalini islaikyma. Pvz buna moterys dirba bet uzdirba 500. Tai dar 200 duodi ir jau ji gal issilaiko.

Plius sakykim jei tu uzdirbi 3000 o ji bendroj sumoj 700, tai gaunas kad tu ubage salia saves turi. Kaip cia yra, pvz tu nori i kelione o jai tik ant pragyvenimo yra pinigu. Arba nori ji masinos, bet nzn ar uz tuos 700 iseina islaikyt masina. Tai tada gausis kad dar ir masinos remontus apmoki ir jau nebe 700

Darius Kitas

„Ką noriu pasakyti, kad dauguma geriausių dalykų nieko nekainuoja.”

Labai puikiai pasakyta. Zmones sito nesupranta atrodo. Jie galvoja kad daugiau pinigu isleidus bus geresne pramoga turbut 🙂 gal placebo efektas.
Kaip pavyzdys man yra kartingai. Nu gera pramoga. Bet brangi. Jei pamatuotume hormonus laimes, nezinau kaip tai padaryt, tai as manau tam tikrais atvejais as ju gauciau maziau is kartingu nei iveikes nemokamai sachmatu partijoje online oponenta pakankmai stipru pagal mano lygi.
Arba jei ismokstu zaist koki lenktyniu zaidima ir iveikiu oponenta.
Aisku kartingai geriau nei online pramoga tuo kad tai tuo paciu ir raumenis vercia pajudet. Taip, buna ir tuose kartinguose kad laimes buna. Bet cia priklauso nuo ivairiu dalyku, kaip pvz ar gerai pasirodei, ar patobulejai.

„Londone turėti automobilį yra kvaila. Tai nėra prabanga. Tiesiog, ką su juo veikti? Kur važiuoti? Daug pigiau išsikviesti taxi ar uber,”
Sitas tai stebina, na bet gal tikrai taip yra londone. Vilniuj tai abejoju ar pigiau uber, bet nu reiktu kada paskaiciuot kiek ant remontu isleidziu. Bet kai reik vaziuot pas tevus kelis simtus km kelioms dienoms ar savaitem i kaima, nu tai atrodo issinuomojant isleisi kelis simtus vien ant nuomos. Tai tuos kelis simtus kai i remonta ikisi, tai daug daugiau tu km gali nuvaziuot atrodo ir masina gali stovet kiek nori ir nereiks uz jos stovejima moket kitaip nei issinuomojus. Issinuomojus atrodo masina turi ir vaziuot o ne stovet.

„O vaikui matai, reikia tiek pat kaip suaugusiam vyrui ”

Jei samdyt kokia aukle kad nereiktu daug paciam daryt tai gal ir brangiau 🙂

Rationalis

Povilai, dėkui už atsakymą. Matomai, esi logiškas ir strategiškai mąstantis žmogus. Malonu domėtis tavo keliu.

Tavo logika ir strategiškumas dave padaro sėkmingu įvairiose srityse – karjera, finansai, sportas, hobiai.

Gaila, kad moterys ir meilės reikalai toli gražu nevisada klostosi pagal ją. Nes vis tik meilės reikalai yra pirmiausia emocijos, o tada viskas pasidaro tikrai įdomu.

Beje, o tu ieškai lietuvaitės? Ir kur pagrinde ieškai – būdamas Londone, ar grįžęs į Lietuvą?

Darius Kitas

„Bet, jei važinėti miete, tai realiai mano brolis Vilniuje irgi be mašinos gyvena. ”

O tu pasirodo ir broli turi. As tik zinojau kad sese, kai kazkur minejai kad gyveni pas sese.

O kaip tavo sese beje – ar nesako ko tu cia pas mane gyveni, juk turi pinigu, gyvenk atskirai? 🙂 kaip brolis ir sese apskritai ziuri i tavo taupyma? Ar jie taip pat irgi taupo?

As pasbebejau, kad mano sese nors uzdirba maziau bet tikrai netaupo tiek kiek as. Nors investavimu dometis pradejo panasiai kaip as, po to as nustojau dometis kokia 10 metu, o ji domejosi. Tik paskutiniu metu nelabai besidomi ir pati.

Rationalis

Logiškos priežastys, kodėl manei, kad Lietuvoje būtų sunkiau surasti merginą. Nors nesutikčiau su tavimi 100 proc., tačiau priežastyse logiką matau aiškiai.

Kas liečia merginas, kurios išteka anksčiau – čia yra fair point, ir kuomet tau jau virš 30, merginų tiesiog lieka mažiau. Tačiau, kadangi mes esame vyrai, mūsų dating pool yra ne vien mūsų bendraamžės, tačiau ir jaunesnės. Tarkim, jei tau kokie 32, tai drąsiai gali susitikinėti su kokia 25-mete, o nemaža dalis jų tikrai yra nevedusios. Mano draugelis yra 30metis, ir jis susitikinėja su 22-mete jau 2 metus. Taip, kad galimybės yra.
Kita vertus, 22 ar 25 metų moterys gali būti mažiau pasitikinčios savimi nei kad, tarkim, 30metės, tad čia gali būti sąlyginai pagrindinė kliūtis.

Kas liečia gyvenimą Lietuvoje, tai čia, žinoma, skonio reikalas. Man asmeniškai, pagyvenus UK – ir pagyvenus ne vien šalią kokių babajų ir dirbant fizinį darbą (nors buvo ir to, ir to), bet pagyvenus ir tarp baltaodžių anglų ir dirbant offise – vis tiek pasiilgstu Lietuvos. Pagrinde dėl šeimos, dėl draugų, dėl galimybės išsimaudyti ežere (šį šeštadienį ieškojau vietos, kur galėčiau išsimaudyti, bet arčiausias normalus paplūdimys buvo už 2.5-3 valandų į vieną pusę. Turint omenyje traffic, 6 valandos per dieną tokiame karštyje yra visiškai nepriimtina. Lietuvoje galėčiau nueiti iki ežero per 15 minučių (jei tuo metu būčiau kaime)) bei dėl maisto. Angliškas maistas man nepatinka. Pasiilgstu juodos duonos, normalios dešros, lašinių ir lietuviško Butautų alaus 😀

Kalbant apie patarimus… tenka pripažinti, kad nesu labai sėkmingas meilės srityje. Esu turėjęs tik keletą santykių, ir juose man atrodydavo, kad aš įdėdavau kokių 70-80 proc. pastangų. Mano bandymai susitikinėti irgi daugiausiai yra bergždūs, YPAČ Anglijoje, kurioje esu svetimšalis ir žemo statuso (dėl moterų hipergamijos, imigrantai, į kuriuos nežiūrima egzotiškai kaip kokie prancūzai ar italai, žiūrimi kaip į žemesnio statuso vyrus, o ne kaip dating option.)
Buvo porą momentų, kuomet britė pati prie manęs skaitančio priėjo ir užkalbino, paklausdama ką skaitau, tačiau kai išgirdo mano akcentą, per mažiau nei pusę minutės ji rasdavo priežastį pasišalinti. O tau teko su kažkuo panašiu susidurti? Su kokių tautybių merginomis tu ėjai į tuos pasimatymus Londone?

Rationalis

Dėkui už tokį dėtalų atsakymą. Buvo tikrai įdomu paskaityti. Suprantu tavo paminėtą brandos lygių skirtumą, o kur dar jei pridėsime ir vertybinius bei ilgalaikių siekių skirtumus…

Žinai, kai minėjau tą lietuvišką maistą, aš omenyje turėjau nebūtinai tik tuos dalykus, kuriuos minėjau, jei atvirai 🙂 Žinoma, galima kur nors nuvažiuoti ir nusiprikti to lietuviško maisto, bet tam reiktų vykti į spec. parduotuves, o kai kurie dalykai parduodami tik fasuoti (kas suprantama, nes juk reikia atvežti), šaltai (o ne šiltai) rūkyti ir kt.

Čia esmė mano minėtų maisto produktų buvo net ne jie kaip patys, bet tas visas holistinis vaibas ir maisto pasirinkimas. Čia yra šiek tiek metafizikos, tiesa pasakius.

Kalbant bendrai, dėkui, kad pasidalinai savo susitikinėjimo detalėmis. Nesistebiu, kad dauguma merginų, su kuriomis susitikinėjai, nebuvo britės. Jos vis tiek į mus žiūri iš aukšto. Na, bet, yra kaip yra.

Indiškos kilmės merginos? O, įdomu. Abejoju, kad jos musulmonės (nes joms juk uždrausta įšeit iš namų xD ). Ar jos yra professional? Ta prasme, jaunesnė Pritty Patel versija?

Paulius

Sveiki,
Tik šiandien atradau šį blogą, smagu ir įdomu paskaitinėti. Ačiū.
Pats investuoju tik (jau) 8 mėnesius, kaip pradžioje norisi visko turėti bent po truputį ir fondų ir akcijų, ir kuo įvairesnių brand kuriais tikiu, bendrą rezultatą turiu jei programėlė nemeluoja apie +25%. Sumos mano nedidelės, taip sakant metinis planas bent +10k turėti. Kol sumos nedidelės naudojuosi tik banko paslaugomis.
Visi Fire ar pertekliniai taupymo būdai man pasakysiu ne prie širdies, o ir šeima, vaikai, namai visi reikalauja savo išlaidų dalies, manau visur turi būti balansas, ir kol dar bent šiek tiek jauni reik spėti pasimėgauti gyvenimu, juk niekada nežinai kada jis baigsis, o juk kai tau bus 60 metų milijonas ar keli gal nebeteiks tiek daug džiaugsmo kiek dabar, linkiu netapti pinigų vergais.
Man +40, tai gaila tik, kad taip vėlai nušvito visas šitas reikalas, bandysiu bent vaikams perteikti savo patirtį, kuo anksčiau taupyt, žinoma ne kojinėse 🙂

Darius Kitas

„Tarkime, sukaupsi milijoną, tavo vaikai paveldės, bei dar padidins.”

Arba istaskys, kai kurie zmones gave lengvai pinigus, lengvai ir istasko 😀 Ir as isivaizduoju taip yra ir su moterimis, kurios lengvai gauna pinigus is vyro dar jam nemirus.

„Kaip įskiepyti, kad darbas, atsakomybė ir kažko darymas yra vertybė.”
Kazkaip jau labai vergiskai skamba sitas sakinys. Ne pats darbas yra vertybe, bet uzdarbis. Nuo darbo busi kuprotas, bet nebutinai bagotas. Darbas daro gyvenima nuobodu daznu atveju. Vienas pliusas yra kad maziau galvot turi laiko apie negatyva jei dirbi, tada geriau jauties. Bet galbut galima negalvot apie negatyva ir nedirbant, reik koncentruotis i idomia veikla.

„Pvz., neduoti priėjimo prie pinigų vaikams iki 30 ar 40 metų. ”
Turi galvoj prie tavo pinigu? Jei taip tai as tikrai negalvoju duot priejimo tokiuose metuose. Galetu duot tada kai jau pats nebeturi sveikatos ju valdyti. Kas kelia baime jei neturesiu vaiku ir neturesiu sveikatos, kaip as tuos pinigus valdysiu. Bet is kitos puses – gal tiesiog numarins mane kaip nors suleisdami kokiu nuskausminamu kad nekenteciau ir viskas, nepagyvensi paskutiniu dienu labai gerai, nu bet gal tai tik labai maza dalis gyvenimo ir neverta stresuot dabar visa gyvenima iki to. Bet siaip as ne tam cia taip daug dirbu ir iseikvoju laiko darbdaviams kad lengva ranka atiduociau kazkam pinigus 🙂

Darius Kitas

„Šnekant šita tema, tai ir prieš vedybinę sutartį turėčiau dėl pinigų. UK tik jos negalioja, tai reikia visad labai atidžiai žiūrėti, kokioje šalyje tuokiamasi.”

Šita vieta labai įdomi. Aš spėju, kad dauguma moterų nesutinka tokios sutarties daryt. Na nebent pačios turi ką reikia saugot, pačios uždirba ir susitaupyt sugeba, investuot, ir nenori savo santaupų kitam atiduot. Ką planuoji daryt jei nesutiks?

Darius Kita

> O ta kodėl nesutiktų? Nelabai suprantu.
> Nepasirašytų tik ta, kuri tikisi, kad aš ją 100% visą laiką išlaikyčiau. Niekada nesakyk ne, bet abejoju ar tokia moteris mane sudomintų.

Jei moteris yra gerai atrodanti ir yra kitu kurie sutinka tarkim mokėt tą 100% tai tada tiesiog rinka padiktuot gali salygas 🙂 ir pasirinkimas lieka arba būt be moters arba mokėt 🙂 Arba išvaizdos prastos susirast. Tos geros išvaizdos tai toks jausmas, kad nežinau, kaip be pinigų dar sudomint jas. Būna gal kas sudomina, paskui ten ir skundžias draugėm, kad va šitas koks, o tos draugės protina, juk tu gali kuris moka už tave susirast tokios išvaizdos būdama, nu ir tada prasideda dar ir neištikimybė ir nepatenkinta tavimi būna. Nžn, ar gal aš per mažai matęs moterų, bet toks vaizdas susidaro iš to ką matęs.

32
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x