Knyga. Šešios progos numirti – Algimantas Čekuolis

Algimantas Čekuolis. Šešios progos numirtiKas tai per knyga? Tai knyga, kurią įdomu skaityti. Nėra čia siužeto linijos ar kažko panašaus. Ji susideda iš atskirų fragmentų, kurių kiekvienas susideda iš autoriaus žinių, minčių, pastebėjimų bei patirties.

Knygos temų spektras labai platus, sunku jį apibrėžti. Tiesiog išvardinsiu keletą temų: kaip kovojama su kamščiais pasaulyje, JAV atstumu valdomų „lėktuvėlių” ginkluotė, vedę vyrai gyvena ilgiau, Afganistanas ir t.t. Tikrai yra į ką akis paganyti.

Bendras įspūdis: Buvau skaitęs ankstesnę knygą „Pokalbiai su Algimantu Čekuoliu”. Šios struktūra ir turinys tokie patys, tik temos naujos. Tiesa, susidarė įspūdis, kad apie keletą dalykų jau buvau skaitęs ankstesnėje knygoje, bet galbūt čia apgaulingas de javu 😉

Skaityti įdomu ir neprailgsta. Tiesa, kaip žemiau rašo pati knyga apie save, reikia žiūrėti nepatikliai į gaunamą informaciją – atsirinkti, kas tiesa, o kas subjektyvi autoriaus nuomonė. Beskaitant radau keletą vietų, kur manau, kad autorius perlenkė lazdą ar perskaitė per daug konspiracinių leidinių. Bet čia tik mano nuomonė, galbūt jums pasirodys kitaip.

Knyga pati apie save: Ši knyga – apie mus supančio pasaulio tikrovę.

Ji skirta tiems, kurie nebijo suabejoti pripažintais mitais, kurie ieško faktų ir jungčių tarp jų, o išvadas moka daryti patys.

Dalis tekstų parašyta ruošiant televizijos laidas, naršant po visų žemynų spaudą, radiją, televiziją bei iš kelionių į kurias autorius leidžiasi 5-6 kartus per metus. Bet tai ne kelionių aprašymai.

Pirmą kartą Algimantas kalba ir apie save. Apie įvykius, kurie jį suformavo. Juokauja: „Noriu, kad, kai ateis laikas, kiti vargtų, bandydami ką nors išgalvoti.“

Ši knygė nėra ankstesniųjų šio autoriaus knygų pakartojimas nei jų tęsinys.

Privalumai:

  • kas skaitė ankstesnes knygas, ras čia būtent tai ko tikisi;
  • daug įdomių dalykų;
  • knyga įvairiapusiška – daug visiškai nesusijusių temų.

Trūkumai:

  • pasirodė, kad keletą temų jau skaičiau ankstesnėse knygose;
  • keletas autoriaus minčių pasirodė per daug konspiracinės, tarsi nederančios prie kitų solidžių ir svarių argumentų;

Nuosprendis. Kam patiko ankstesnės knygos, ši irgi patiks. Kas nėra dar skaitęs nė vienos, tikrai rekomenduoju pabandyti – bus įdomu.

Galutinis vertinimas 9.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
1 Komentuoti
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miglė

Prie privalumų dar tikrai pridurčiau paties Čekuolio istorijas – tokias įvairias, gyvas ir tikrai vertas skaitymo. Tos istorijos man patiko bene labiau, nei tekstai. O tekstai, kaip ir ankstesnėse knygose, puikūs.

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x