Asus G750JW-T4099H nešiojamojo kompiuterio apžvalga

Asus G750JW T4099HPirkau iš čia: http://www.saveonlaptops.co.uk/ Teko truputį pažaisti dėl to, kad nėra taip paprasta pasirinkti kitą adresą faktūrai nei pristatymo adresas. Bet galų gale pavyko 😉 Kaina 899,97£ (šiandienos kursu 3 869,87 Lt). Praėjus porai mėnesių, kaina vis dar tokia pati – gana keista. Tiesa, dabar matau variantą už 799,99, į kurį už 50£ galima įsidėti tokį patį ssd taip sutaupant 50£.

Asus G750JW specifikacija

i7-4700HQ Quad Core
6 GB (+ 2GB pridėjo parduotuvė)
750 GB 5200rpm (+ V300 120 GB SSD diską pridėjo parduotuvė)
GeForce GTX 765M 2GB
17,3 1920×1080 (full hd) matinis (neblizgus) ekranas
Žemų dažnių kolonėlė (angl. subwoofer)
Windows 8 (nemokamai į 8.1 atsinaujinau)

Man patiko idėja, kad pati parduotuvė papildo specifikaciją, nes kitur neišeidavo gauti SSD ir 8 GB RAM už tokią kainą. Kažkaip Asus kainodara tokia, kad tokie laptopai jau žymiai brangesni, nei pačiam dėtis atskirai tas detales į silpnesnius modelius.

Asus G750JW nugara (angl. back)Bendri pastebėjimai

Nulūžęs buvo 2 kartus per per pirmą mėnesį. Viso naudoju jau du. Tikėtina, kad tai turi kažką bendro su bevieliu tinklu, nes googlinant bevielis tinklas dominavo tokiose užklausose. Antra, abu kartus, kai nulūžo, kitas kompiuteris rodė, kad dingo internetas, t.y., routeris užsilenkė. Po pirmo karto mėginau įdiegti naujesnes, kito G750JW modelio, tvarkykles, bet nepadėjo.

Kaip bebūtų, vienas nulūžimas per dvi savaites yra pakenčiama, kai kompiuteris užsikrauna per 8 sekundes iki interneto naršyklės lango (Chrome). Į tas sekundes įeina slaptažodžio suvedimas.

Klaviatūra patogi, turi apšvietimą. Visad galvojau, kad čia tik išpindėjusių žmonių užgaida. Tačiau dabar galiu patvirtinti, kad tai tikrai naudingas dalykas ir praverčia dirbant tamsoje. Sekančio laptop’o ieškočiau su šia savybe.

Ekrano spalvingumas yra menkas, ką patvirtina dauguma apžvalgų. Lyginau su 6 metų senumo blizgiu Asus ekranu, atspalviai ten geresni. Tiesa, pats ryškumas ir šviesumas yra nepalyginamas. Senas ekranas ant maksimalaus šviesumo tešviečia taip ryškiai, kaip naujas ant mažiausio. Tiesa, dabar visi ekranai taip daro, tad monitorius darbe ir šiam laptope tamsinu iki maždaug 50% dieną ir dar daugiau naktį.Asus G750JW vs Asus M51VR

Ekranas turi mirgėjimą ant žemo apšvietimo, kurį galima pamatyti esant pilkam fonui. Kaip tai atrodo čia. Didinant šviesumą, jis išnyksta. Tiesa, tame video tai vyksta didesniu mastu nei mano kompiuteryje. Taip pat, visiška tiesa, ką komentatorius sako, kad pats ekranas turi tokį keistą efektą (angl. „looks like sparkles“). Atrodo, kad tarsi ekranas šiek tiek žaižaruotų ar būtų pikseliuotas, nes nustatyta žemesnė rezoliucija nei turi būti.

Įdomu tai, kad pastebėjęs tai ant naujo kompiuterio, 3 dienas netvarkiau kompiuterio, nes galvojau, kad grąžinsiu atgal. Tik šiaip prisėsdavau truputį ir vis lygindavau ekranus. Tačiau pradėjau tą efektą matyti ant visų ekranų, tik ne tokį ryškų. Po kurio laiko pripratau ir nustojau kreipti dėmesį bei pasilikau laptop’ą – vis tiek nėra ką daugiau gero pirkti už tokią kainą. Po dviejų mėnesių galiu tik patvirtinti, kad tai nėra bėda ir apsiprantama.

Mano kolegos sakė, kad išsigalvoju ir ekranas atrodo puikiai. Tad, jei nesate priekabus, gal jūs nė nepastebėsite, o visiems kitiems ekraną siūlyčiau patikrinti gyvai.

Kadangi tai matinis ekranas, tai atspindžiai kamuoja daugybę kartų mažiau nei su senuoju kompiuteriu. Be to, turėkite omeny, kad matinių ekranų spalvingumas visad yra blogesnis nei blizgiųjų (angl. glare).

P.S. jei pirktumėte variantą su blizgiu (angl. glare) monitoriumi, tai kartu gautumėte 3d akinius ir galėtumėte žiūrėti filmus su jais.

Asus G750JW T4099HGarsas buvo puikus atradimas. Iš pradžių nediegiau garso tvarkyklių ir garsas atrodė puikus. Palyginus su mano senu Asus, tai galima sakyti, kad tobulas. Tada susidiegiau tvarkykles ir sužinojau, kad turiu žemų dažnių kolonėlę. Tada mano įspūdis buvo toks: „tai nuo šiol nėra prasmės pirkti 3jų dalių kolonėles, nes laptopas skamba taip pat puikiai.“

Tiesa, yra ir problemų. Garsas skamba daug geriau su paleistu AudioWizard, kuris kartu su garso tvarkyklėm įsidiegia. Tačiau kartu padidėja garsumas ir kartais girdėdavosi toks garsas, tarsi kolonėlės nepavežtų, bet tai tikrai nėra tikra problema, nes pažaidus su tvarkyklėm, dabar viskas gerai.

Antra, kadangi ausinės yra su integruotu stiprintuvu, tai jos šnypščia, kai niekas negroja. Bet kiek pamenu taip būna visiems nešiojamiesiems kompiuteriams, kurie turi tokį dalyką.

USB 3.0 savo kompiuteryje turėjau pirmą kartą bei iškart tai sukėlė bėdų. Iš senojo kompiuterio daug ką kėliausi per 16GB usb raktą ir išorinį USB 2.0 kietąjį diską. Nepavykus perkelti keleto didelių failų su usb raktu, pamėginau su kietuoju disku. Rezultatas analogiškas, windowsai meta klaidą, kad negali nuskaityti failo. Pradėjau googlinti – USB 3.0 tvarkyklių bėdos ir ne tik šiam modeliui ar gamintojui. Gana paplitęs reiškinys. Iš kur gauti naujas ir geresnes nežinau. Persikėliau tuos failus bevieliu tinklu tarp kompiuterių.

Baterija pasirodė labai maža, ypač lyginant su senuoju Asus. Tiesa, mano atveju ji laiko apie ~3,5h ir dar lieka 20%. Kas iš esmės ir yra maždaug 4 deklaruojamos valandos. Nieko intensyvaus tuo metu nedariau.

Be to, neįmanoma be rozetės įjungti maksimalios spartos režimo. Su mano pirmuoju Asus prieš 8-9 metus buvo tas pats niuansas. Buvo greitos spartos (angl. high performance) ir super spartos (angl. super performance) režimai. Super variantas įmanomas tik įjungus į rozetę.

Šiame modelyje nėra nė high performance, kuris veiktų ant baterijos. Kad ir ką nustatysite windows nustatymuose, vis tiek kompiuterio sparta bus tokia, kaip gamykliškai kažkas nustatė. Išvada tokia, kad naudojant bateriją, egzistuoja tik vienas spartos režimas – taupyti bateriją.

Taigi, apie žaidimus be laido nėra ko ir galvoti. Mano užduotims, kaip skaitymas, rašymas, fhd filmų žiūrėjimas kompiuterio spartos daugiau nei gana. Kompiliuojant išeities kodą ir atidarant programavimo projektus, jautėsi, kad tai daroma lėčiau. Bet greičio vis tiek dar užtektinai.

Malonios smulkmenos G750JW modelyje

Niekada nesiunčiu laptop’o į miego režimą (angl. Sleep). Jei palieku įjungtą, tai jis ir turi ką nors veikti tuo metu. Jei nieko neturi, tai išjungiu. Todėl buvau įpratęs išjungti monitorių. Problema ta, kad rasti monitoriaus įjungimo kombinaciją (fn + f7) tamsoje nėra taip lengva. Šis modelis puikus tuo, kad paspaudus bet kurį klavišą ar pajudinus pelę, automatiškai įsijungia ekranas ir klaviatūros apšvietimas.

Galima prijungti iki trijų monitorių, nes priešingai nei daugelyje modelių, integruota vaizdo plokštė intel procesoriuje yra techniškai (angl. hardware) užblokuota. Todėl visi įvadai eina tiesiai į dedikuotą.

Tai lemia ir tai, kad neįmanomas toks dalykas kaip integruotos plokštės naudojimas baterijos taupymo režime. Tačiau kartu, išvengiama visų su tuo susijusių bėdų – paskaičius internetą ir turint mano brolio atsiliepimus, tai visi už tokį variantą, jei bent kas kiek laiko yra įsijungiamas žaidimas.

Asus G750JW T4099H logotipas šviečia tamsoje Gale esantis logotipas ir užrašas Republic of Gamers šviečia analogiškai kaip Apple ženkliukas jų nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Verdiktas Asus G750JW-T4099H

Tai tikrai ne obuolinis (Apple) produktas. Yra nemažai niuansų, kurie gali nepatikti ir/ar priversti sugaišti laiko sprendžiant problemas, pvz., garso problema, nulūžimo, ekrano „žaižaravimo“, mirgėjimo prie mažo apšvietimo. Kitas vertus nėra ir apribojimų, kurie ateitų iš Apple pusės.

Be to, už tokią kainą gaunama neįtikėtina sparta (tikėtinai bent 5 metams pakaks) bei aukštos raiškos (angl. fhd) matinis ekranas su puikiu garsu. O pasirodo ir baterijos užtenka porai filmų pažiūrėti.

Pirkimo metu ir už tokią kainą, net žinodamas visus šiuos trūkumus bei apsipratęs su jais, vis tiek rekomenduočiau šį nešiojamąjį Asus kompiuterį (būtina turėti omeny, kad pirkta Londone, o ne Lietuvoje, kur įmanoma pigiau rasti).

Patarimai nusipirkusiems

Neiškelkite naudotojo failų į kitą diską. Visada naudotojo katalogą išsikeldavau į D diską, tokiu būdu operacinės sistemos diską, galėdavau bet kada, esant reikalui, perrašyti ir nieko neprarasti. Tą patį pamėginau daryti ir čia. Visą C:\Users\Povilas katalogą perkėliau į D diską (iš SSD į HDD). Pradžioj atrodė, kad spartos pasikeitimas nėra didelis, bet beaugant Chrome cach’ui ir daugėjant programų, akivaizdžiai pajutau, kad viskas veikia lėčiau nei darbe. Tada perkėliau visus failus atgal. Tada dokumentus (angl. My documents), paveiksliukus (angl. My pictures) ir kitu tokius katalogus perkėliau po vieną, pasinaudodamas pačių windows’ų teikiamu funkcionalumu. Rezultatas – viskas skraido! Esmė, kad AppData katalogas būtų SSD diske, nes ten daug veiksmo vyksta.

Pašalinis efektas gavosi toks, kad tradicinis lėtas kietas diskas daug laiko būna išjungtas. Pvz., išsikviečiu Launchy ir tada tik jis pabunda. Arba pamėginu atidaryti jo failus. T.y., girdisi kietojo disko startavimo garsas ir reikėjimas šiek tiek palaukti, jei išgirsti tą garsą. Tad realiai, dalį laiko jis net srovės negauna.

Windowsus gauti bus sunku, norint atlikti švarią instaliaciją. Pirmiausia nepamirškite pasinaudoti licencijos rakto ištraukėju ir išsisaugokite jį. Jis bus visiškai validus įsidiegus bet kurią windows’ų versiją, net atsisiuntus ją iš torentų. Svarbu, kad licencija yra tokia pati. T.y., galima diegti ir atsisiųsti windows’us su kitu raktu (nes OEM versija to neleidžia), bet po diegimo, tiesiog pasikeisti raktą.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x