Išmokti kažką naujo (30 dienų piešimo)

Namas su medžiais šalia kelioPer gyvenimą brendu naudodamas logiką. Atsibosta būti tuo, kuris viską paskaičiavo ir numatė. Atėjo laikas įjungti dešinį smegenų pusrutulį.

Piešimas visada patiko, būdamas studentas buvau nusipirkęs net guašo ir kažką ten papaišinėjau.

Nusipirkau „You can draw in 30 days“ (Mark Kistler). Buvo smalsu pamatyti, ką galima išmokti iš knygos.

Teoriškai turėčiau atlikti vieną pamoką per dieną, tačiau realybė kitokia. Dauguma pamokų trunka ilgiau nei 20-30 minučių, kurias aš noriu skirti per dieną. Be to, esu maksimalistas, tad noriu atlikti kiekvieną papildomą (angl. bonus) užduotį.

Tokiu būdu po 30 dienų atlikau vos 13 pamokų iš 30.

Mokymas

Autorius pasirinko puikią strategiją. Pirmiausia liepia nupiešti kelis objektus, kad būtų su kuo palyginti (mano pirmoji diena straipsnio gale). Tada pradeda su labai paprastomis užduotimis – sferomis. Tokiu būdu besimokantysis pajaučia progreso malonumą. Vos penkta diena, o jau esi patenkintas savo darbu.

Pieštos sferos

Žinoma, įgūdžių daug neįgauta per vos tris dienas, tad susidūrus su sudėtingesnėmis figūromis tas pasimato. Kaip bebūtų, tikrai pavyko nupiešti keletą darbų, kurie man pačiam patinka.

Rezultatai

Pasirodo, kad piešimas geriau nei meditacija. Esi priverstas taip susikoncentruoti, kad nėra vietos kitoms mintis. Tuo tarpu atliekant meditaciją, tarsi nuolat „kovoji“.

Didžiausia pamoka tai širdgėla. Mokykloje reikdavo piešti daug. O čia, vos trečią pusvalandį rezultatas jau yra! Kodėl tiek metų mokykla švaistė mūsų laiką nieko nemokindama? Jei būčiau visas tas valandas sunaudojęs piešti pagal šią knygąm būčiau buvęs dailininkas. Na, gerai jau gerai. Nebūčiau, bet pieščiau tikrai puikiai.

Ai, nieko čia naujo nepasakiau. Mokslai mažai kam reikalingi, o visų pramintas takas dažniausiai niekam tikęs.

Taigi, esu įpusėjęs pamokas, mėginsiu damušti šitą reikalą 😉

Pabaigai pirmoji diena

Viršuje 30-ta diena, po to 5-ta, o štai čia pirma. Skirtumas akivaizdus.

Dauguma piešinių, įskaitant, ką nupaišysiu ateityje gali būti rasti čia.

Pirma piešimo diena

 

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
3 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
3
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x