Kaip įvertinti esamą situaciją

Čia pateiktos mintys ir pasiūlymai apie esamos situacijos vertinimą. Į klausimą kodėl svarbu įvertinti dabartinę situaciją buvo atsakyta praeitame straipsnyje. Dabar papasakosiu, kaip rekomenduoju tai daryti ir kodėl.

Svarbu bendras gyvenimo vaizdas
Visi esam milijoną kartų girdėję posakį, kad ne piniguose laimė. Tačiau kodėl vien pinigų neužtenka? Atsakymą, vėl esame girdėję bent milijoną kartų, nes svarbiausių dalykų už pinigus nenusipirksi. Ką tai reiškia? Gyvenime svarbiausias dalykas yra balansas. Šalia krūvos pinigų vis tiek reikia gerų draugų, sveikatos, meilės ir daug kitų dalykų, kurių tikrai neįsigysi už pinigus.

Parengiau šabloną, kuriame gyvenimą suskirsčiau į 6 skyrius. Savo ruožtu kiekvienas skyrius turi keletą sudedamųjų dalių. Gyvenime svarbu, kad nė viena dalis nebūtų per daug atsilikusi ar nubėgusi į priekį (tai reikštų, kad visos kitos atsilikusios). Šablonas yra čia.

Šalia kiekvieno punkto įrašyk įvertį skalėje nuo 1 iki 10. Visos srities vidurkis bus paskaičiuotas automatiškai. Viso gyvenimo įvertinimą (vidurkių vidurkį) galima rasti apačioje.

Tokį šabloną verta pildyti kiekvienais metais, kad galima būtų stebėti pažangą. Todėl iš anksto surašiau stulpeliuose datas iki 2017 metų.

Balansas
Norint vaizdžiai pamatyti, ar visos gyvenimo sritys eina viena greta kitos, parengiau gyvenimo rato šabloną. Tereikia paimti sričių įvertinimų vidurkius ir juos surašyti į šį šabloną. Dabar teliko apskritimu apjungti  įvertinimus. Ratas turi būti kiek galima apvalesnis. Dideli išsišokimai ir įdubimai rodo, kad gyvenimas yra išbalansuotas. Jie parodo kryptį, kur pirmiausiai reikia padirbėti.

Baigiamosios mintys
Kaip bebūtų svarbu pamatuoti ir tik po dešimto karto kirpti, visuomet svarbiausia yra atlikti konkrečius veiksmus. Tad neužstrikime planavimo stadijoje, metas imtis veiksmų savo tikslo link.

P.S. nepamirškit, kad vertinti savo gyvenimo sritis yra smagu!

Santrauka
Svarbiausia gyvenime yra balansas.

Sričių įvertinimo šablonas čia.
Balanso ratas čia.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
2 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Monika

Nemanau, kad mano komentarą pamatysite, bet iškilo toks klausimas, gal ir kvailas, bet: „kodėl tame rate nėra paminėti socialiniai ryšiai”?

P.s. labai šaunus blog’as. Kaip tik skaitai visus straipsnius nuo pradžių, nes kai kuriuos buvau praleidus ir labai pasigendu naujų straipsnių, o ypač apie tobulėjimą.

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x