Pirmojo įpročių dešimtuko pabaiga

Išbandymų metas truko nuo balandžio 22 dienos iki gegužės 21 imtinai – lygiai 30 dienų. Žemiau pateikiu įpročių laikymosi ataskaitą.

Viskas užbraukta žaliai! Tiesa, techniškai kartais nusižengdavau šiam planui, pvz., paskaityti knygą pusvalandį spėdavau tik po vidurnakčio, kuomet jau prasidėjusi kita para… Bet svarbiausia disciplina, todėl tokius atvejus laikau sėkmingais.

Dabar apie kiekvieną įprotį atskirai, o pabaigoje, kaip man sekasi laikytis šių įpročių pasibaigus „įsipareigojimo“ terminui.

1. Mankštinuosi 3 kartus per savaitę. Laikymasis idealus, tačiau turbūt neverta labai stebėtis, nes anksčiau buvau pasiekęs reguliarią 7 dienų per savaitę mankštą. Ateityje praplėsiu tai iki 6 dienų. Ko pasimokiau iš praeities? Kad reikia ir pasyvaus poilsio, todėl ketinu planuoti laiką taip, kad sekmadieniais nereiktų nei mankštintis, nei šiaip ką nors dirbti.
Įvertinimas: 10/10

2. Kasdien skaitau po pusvalandį (knygą). 30 dienų bandymo metu laikiausi šio įpročio idealiai, jei atmestume techninius paros pažeidimus, apie kuriuos rašiau straipsnio pradžioje. Perskaičiau 4 knygas. Jei taip kiekvieną savaitę, tai teks lėkti į biblioteką ar knygyną, nes nebeliks ką skaityti 😉
Šiuo metu šį įprotį pakeičiau 10 minučių skaitymu per dieną (ačiū Dariui už puikų patarimą), nes laisvą pusvalandį dažnai sunku surasti.
Įvertinimas: 9,5/10

3. Atsikratau vieno kvailo įpročio. Eksperimentas pavyko nuostabiai. Iš mano kišenės neišbyrėjo nė 0,5 lito. Primenu, kad už kiekvieną nesėkmę įsipareigojau sumokėti 0,5 lt, manydamas, kad tai gali gerokai patuštinti mano kišenę. Tikėtinus nusižengimus skaičiavau dešimtimis. Pačiam sunku tuo patikėti, nes jo atsikratyti bandžiau jau 6tą kartą!
Įvertinimas: 10/10

4. Esu tvarkingas. Tvarkymuisi galo niekada nebūna, tačiau esu patenkintas šio įpročio laikymusi. Esu iš tų, kurie mėgsta tvarką, bet nenoriai tam skiria laiką. Stengiuosi palaikyti optimalų tvarkingumo/laiko santykį.
Įvertinimas: 10/10

5. Didinu finansinį išprusimą ir investuoju. Situacija tokia pati, kaip prieš 2 savaites: „Darau viską, ką parašiau originaliame straipsnyje, tačiau kažko trūksta. Progresas atrodo per mažas.“ Manau, kad viską dariau per daug paviršutiniškai ir per mažai įsigilindamas. Tai galima pataisyti sekančiame įpročių dešimtuke 😉
Įvertinimas: 8/10

6. Kasdien užkalbinu po nepažįstamą žmogų. Kaip ir prieš 2 savaites, taip ir dabar manau, kad tai sunkiausias iš visų uždavinių bei pareikalavęs daugiausia laiko. Dažnai suradimas „tinkamo“ žmogaus užtrukdavo iki 15-25 min. Kartais todėl, kad tiesiog nieko nebūdavo aplink, o kartais todėl, kad bandydavo sugrįžti baimė.
Pastebėjau, kad čia veikia paprastiems darbams tinkamas principas – apribok darbui skiriamą laiką ir padarysi jį greičiau. Arba kitaip: kiek darbui duodi laiko, tiek jo ir prireikia. Geriausia užkalbinti grįžtant iš darbo (pėščiomis užtrunku ~8 min.), tuomet nereikia papildomai apsirengti ir eiti į lauką. Ne darbo dienomis, laiką apribodavo susitarimai tam tikru metu susitikti ar kažką padaryti. Tokiu būdu labai greit viskas pavykdavo.
Taip pat pateikiu naujausią statistiką: tik 2 kalbinti žmonės iš 30 gyvena blogai, t.y. viso labo  6,7%! Šaunuoliai! Kuo daugiau pozityvių žmonių, tuo visiems geriau šiame mažame pasaulyje 😉
Įvertinimas: 10/10

7. Kiekvieną rytą keliuosi 7:30. Be jokių problemų keliuosi 7:30 arba miegu ne daugiau nei 7 valandas. Labai patinka šitas įprotis, ypač Vilniuje, kur langai į rytų pusę, tad atsikelti grynas malonumas. Tuo tarpu namuose, kur langai į vakarus, tą padaryti kur kas sunkiau. Todėl galiu teigti iš praktinės pusės, kad šviesa stipriai įtakoja mūsų miegą.
Įvertinimas: 10/10

8. Kiekvieną savaitę taikau po 2 patarimus iš knygos „Kaip susirasti draugų ir daryti įtaką žmonėms“. Taikau paviršutiniškai, dažnai pamiršdamas pirmuosius įpročius ir taikydamas tik naujausius (einamosios savaitės). Be to, apčiuopiamos naudos nepastebėjau.
Įvertinimas: 7/10

9. RSS naujienas skaitau tik 3 kartus per savaitę. Pirmadienis, trečiadienis, šeštadienis – dienos, kai galima atrasti tam laiko. Šio įpročio laikytis pavyksta idealiai.
Įvertinimas: 10/10

10. Puslapio statistiką peržiūriu tik pirmadienio rytą. Laikausi idealiai ir tuo džiaugiuosi. Galiu pacituoti tą patį, ką rašiau prieš porą savaičių: „Manau, kad kiekvieną savaitę dėl to sutaupau mažiausiai 30 minučių. Mano manymu, tai daugybė laiko!“
Įvertinimas: 10/10

Apibendrinimas

Galutinis įvertinimas matematiškai paskaičiavus yra 9,45. Manau, kad tai pribloškiantis rezultatas! Labai tuo džiaugiuosi ir jau planuoju sekantį dešimtuką.

Dabartinė situacija

Išlaikau visus įpročius išskyrus 8 (patarimų iš knygos „Kaip susirasti draugų ir daryti įtaką žmonėms“ taikymas), 6 (nepažįstamų žmonių kalbinimas) ir 4 (tvarkausi kartą į savaitę).

Patarimų iš knygos „Kaip susirasti draugų ir daryti įtaką žmonėms“ taikymas nedavė apčiuopiamos naudos ar malonumo, todėl atsisakau šio įpročio.

Žmonių nebekalbinu, nes tai reikalauja daug laiko, o dabartinė nauda menka. Didžiausias iššūkis buvo pralaužti ledus, toliau nėra prasmės laikytis šio įpročio.

Tikiuosi šį sekmadienį nepraleisiu tvarkos valandėlės, nes noriu būti tvarkingas žmogus.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
8 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Darius Damalakas

Tavo planas yra MEGA. visko yra DAUG, ksa šiaip yra gerai, nes kiti užsibrėžia mažą planą ir dar sako, kad nespėja.

aš pats susigalvojau dar vieną įprotį. kadangi paskutiniu metu į darbą reikia ateiti 10ą ryto, toks jau mūsų grafikas pagal kliento sutartį, tai iš ryto atsikėlęs 8ą turiu dvi gražias valandas kažką nuveikti.

vakar pvz išviriau sriubos puodą, ir baltos mišrainės bliūdą pripjausčiau. čia aišku be mankštos ir dantų valymo ryte ir pusryčiavimo (lol, geras darbas iš pat ryto nuveiktas). Šiandien sutvarkiau batus, ir pritvirtinau prie dviračio lempą, nes buvo senas laikiklis, tai bevažiuojant nulūžo (lempa su dinamo).

vakarais dabar du variantai – arba atsigulu iki 22h, pvz praustis 21:20, ir gult, o gulint galima dar simpsonus pažiūrėt, pakalbėt, su kate pažaist, knygą skaityt, arba miegot. Arba kitas variantas jei jau negulu iki 10 vakaro, pvz kaip šiandien, kai turbūt euro viziją prie balto tilto žiūrėsim, tai jua kelsiuos be žadintuvo, ir iš ryto nieko svarbaus nedarysiu, tiesiai į darbą.

ne tokia griežta dienotvarkė kaip tavo, bet kaip sakant kiekvienas savaip orientuojasi į rezultatą ™.

įdomu paskaityt 🙂

Justas

Sveikinimai pasiekus tokį gerą pažymį. Pats vasaros metu žadu, kažką panašaus pasidaryti, ypač punktus – 1,2,6,7 ir šiek tiek modifikuotai 9,10.

Dar įdomu, kaip pradedi bendravimą su nepažįstamu žmogumi?:) Prieini prie atsitiktinio žmogaus ir tiesiog paklausi kaip sekasi, kaip gyvenate ir pan. ?:)

Viltė

Sveikinimai, Povilai, rezultatai puikūs 🙂
Griežti ar laisvesni – svarbu, kad žmogus apskritai turėtų kryptį ir tikslus gyvenime.
Džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių ir dar kartą – sveikinu 😀

Na, džiugu dėl Taves .. Bent jau kažkam geriau sekasi .. Tačiau tai nereiškia, jog būtent už mane ..

=)

Tik dėl 7 kiek tai suabejočiau .. Nors vėl gi, tai tik mano nuomonė, požiūris į visą tai, tačiau kad ir koksai sumautas jisai bebūtų ..

=D

Tokie dalykai kaip KĖLIMASIS, vis dėl to, turėtų būti galvoj, manau .. Bent jau man asmeniškai užtenka paprasčiausiai užsispirti tam , kad pvz.artimiausią savaitę savo didingus patalus apleisiu būtent 7 : 30, ir kylu !! Beje, visuomet buvau tikras, jog nieko nėra geriau kaip pabusti ankstyvą rytą ir spėti pasiimti visą dieną sau, Ohh Yeah !! Galbūt būtent tai ir yra mano varomoji jėga, kuri bent jau šiuo atžvilgiu duoda išspausti CIELĄ MAXIMUM ‘ ą ..

Tiesa, kokius žmones dažniausiai kalbindavai ? Jaunesnius, Senesnius ? Dažniau Moterėles ar vyriukus ?

Galbūt panelę susiradai ?

=D

[…] kas savaitę taikyti po 2 principus, tačiau sėkmės nesulaukiau. Nepaisant to, manau, kad knyga verta dėmesio ir supažindina su […]

8
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x