Knyga. Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“ – Robin Sharma

Robin Sharma. Vienuolis, kuris pardave Manau, kad tai knyga, apie kurią girdėjo beveik visi, kurie bent akies krašteliu domisi asmeniniu tobulėjimu. Vieną dieną man pasitaikė proga pasiskolinti šią knygą – puikus kūrinys.

Knyga apie knygą: „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį” – tai knyga apie Džulianą Mantlį, žymų advokatą, kuris dėl netvarkingo gyvenimo būdo patiria beveik mirtiną širdies smūgį pilnoje teismo salėje. Jo fizinė negalia sukelia ir dvasios krizę, kuri paskatina jį keisti gyvenseną ir ieškoti atsakymų į svarbiausius būties klausimus. Tikėdamasis rasti laimę, jis leidžiasi į nepaprastą kelionę po Indiją, susipažįsta su senovine kultūra ir joje aptinka veiksmingą būdą, kaip pažadinti proto, kūno ir sielos galias, išmoksta gyventi aistringai, tikslingai ir ramiai. Knygoje nuostabiai dera amžina Rytų išmintis ir griežtas vakarų sėkmės mokslas.”

Siužetas: Kūrinys yra vientisas dviejų žmonių dialogas, papildomas mokomojo mintimis. Palaipsniui pristatomos pagrindinės 7 vertybės: valdyk savo protą, siek savo tikslo, praktikuok kaizen (puoselėti ir valdyti savo mintis), gyvenk drausmingai, tausok savo laiką, nesavanaudiškai tarnauk kitiems, brangink dabartį.

Atrodytų, kad siužetas labai paprastas, tačiau nenuobodus ir tinkamas vertybių perteikimui.

Bendras įspūdis: Knyga išsiskiria tuo, kad nežada greitų permainų ir pergalių be pastangų. Tačiau siūlo paprastų ir praktiškų patarimų.

Kiekvienas skyrius apima vieną vertybę ir turi apibendrinimą, kuriame pateikiamos pagrindinės mintys ir tekste įvardintų pratimų sąrašas, kurie leis išsiugdyti aprašomą gyvenimo nuostatą. Struktūra nuostabi.

Skaitydamas į dalykus pažvelgiau kitu kampu, prisiminiau senas geras tiesas bei tapau labiau patenkintas tuo, ką darau.

Iki maksimalaus įvertinimo dar kažko trūksta. Kažko tokio, kad perskaitęs galėtum pasakyti „Oho!“. Kūrinys puikus ir vertas dėmesio, rekomenduoju kiekvienam besidominčiam asmeniniu tobulėjimu.

Galutinis įvertinimas 9,5.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
8 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
nora

perskaičiau pagauta visuotiniu och ir ach ir aš šitą primityvią tiesiogiai didaktinio-pamokomojo turinio su aiškiai kyšančiu noru iš to užsikalti gražaus pinigo knygliūkštę. Argi verta skaityti perkramtytas ir suprimityvintas bukam vakariečiui didžiųjų mokytojų mintis, kai tuo tarpu galima prisiliesti prie viso to kramalo šaknų – pirminių šaltinių skaitymo

mano aplinkoje

man patiko kng, kad lengvai skaitoma, turinys aišku nieko naujo, bet … rekomenduočiau tiems kas tik pradeda savo kelionę į save

Tomas

Povilai,

Jei nori dar geriau save pazinti – perskaityk Biblija.

Tomas

zulija

Jau is pirmu puslapiu man pradejo ji patikti,labai lengvai skaitosi,gzvenimiska ir pamokanti knyga.

zulija

nuostabi knyga,ikvepianti,labai geru patarimu joje.

dharma

Džiaukitės, kad lengvai ir paprastai skaitos. Nejaugi norit viską daryti sudėtingai? Juk gyvenimas ir yra paprastas, todėl paprastos ir metodikos bei patarimai.
Tikrai didelis dėkui knygos autoriui už tikslingas ir paprastas žinias, kurias pritaikius kiekvieam pilnai pajustų gyvenimo džiaugsmus.

8
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x