Šeštadienio nuorodos

Kas iš tiesų yra mokykla?

Paimta iš lietuviško blogo įrašo „We“ are not the state, tačiau klipas angliškas.

Apribotos rizikos fondų taisyklės kasdienybei

Pirmiausia turbūt reikia pasakyti, kas tai per daiktas. Iš tiesų, žodžiai „apribota rizika“ visiškai beprasmiai, nes viskas vyksta priešingai. Naudojama daugybė paskolų, prisiimama didžiulė rizika. Žinoma, dėl to pelnas arba nuostolis būna daug kartų didesni nei įprastų fondų. Štai nuoroda į 6 patarimus: „Pamokymai hedge fund valdytojams, bet tinka ir paprastiems piliečiams.“

Vėl apie alkoholį

Manau, kad straipsnio pavadinimas viską pasako: „Kaip žmogus įpratinamas vartoti alkoholį“. Labiausiai krintanti į akis dalis – blaivininko vertimas gerti: „Vienas iš manipuliacinių būdų išprovokuoti blaivų žmogų – apšaukti jį pasipūtusiu, pasikėlusiu ir t.t. Arba paklausti žmogaus ko šis negeria – ar kompanija per prasta? Dažnas pasiduos įtakai ir ims įrodinėti alkoholio „pagalba“, kad kompanija nėra prasta, o jis pats nėra pasipūtėlis.“ Ar nors vienas iš tų teiginių turi prasmę? Žinoma, kad ne.

Gamtos diena per minutę

Paprastai keliaudami po mus supančią gamtą, įsivaizduojame ją kaip statišką. Pažiūrėjus video, tikrai pamatysite, kokia iš tiesų ji dinamiška: „Pagreitintai, arba diena per minutę 🙂

Atsibuskite lietuviai

Manau, kad tai puikus video tiek technine dalimi, tiek turiniu. Pritariu ne visoms idėjoms, tačiau klipas labai taikliai atskleidžia didžiosios tautos dalies požiūrį ir poziciją.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
5 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Viltė

Paskutinis klipas ypač geras ir teisingas – dabar tokių labai reikia. Su lietuvių kalbos paslaptimis ir aš susidūriau, skaitydama įvairius šaltinius – kolkas kaupiu medžiagą 🙂
O apskritai pritariu: patys kalbėkime apie save pozityviai, tuomet ir atgims tautos orumas.. Kai galvosime ir kalbėsime pozityviai, tai ir jausimės ir elgsimės kitaip. Dabar gi man ausys linksta, kai lietuviai pačius save visokiais bjauriais apibūdinimais apipila.. ir taip lengvai.. tai nei protu, nei širdimi nesuvokiama.
Nereikia žiūrėti toli, nors tai įkvėpia, pakanka pažiūrėti bent į senelių kartą – kokie garbingi buvo žmonės.. Yra kuo džiaugtis ir didžiuotis, tereikia liautis patiems save žeminti. Kaip ir kiekviena tauta, esame visumos dalis, ypatinga ir unikali, kaip ir visos kitos 🙂 .
Ačiū, Povilai, kad pasidalinai, tikrai įspūdinga 🙂

Mindaugas Šimkus

Pakomentuosiu „Atsibuskite lietuviai”. Labai šaunus video. Bet per tą pozityvizmą šiek tiek pameluota. Istorija rodo, kad visgi neatlaikėm krikščioniškos Europos spaudimo, nes Mindaugas patapo popiežiaus vasalu (lietuviškai – tarnu), Lietuva buvo prievarta krikštijama. Krikščionybė dar giliau įleido šaknis po unijos su Lenkija. O ir dabar nemaža visuomenės dalis puoselėja krikščionybę, aiškindami, kad lietuviai tai krikščionys, o jei kas ne krikščionis, leidžiama suprasti arba kad jis amoralus arba kad nelietuvis arba abu… Liūdna. Bet aš visgi teigiamai nusiteikęs ir manau (tikiuosi), kad tokio nesusivokimo vis labiau mažės.

Mindaugas Šimkus

Gera idėja 🙂 Ieškantiems mąstančios merginos sutaupytų daug laiko 🙂
http://www.flickr.com/photos/daralinley/4128367098/lightbox/

5
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x