Dvi savaitės su 10 naujų įpročių

Kaip rašiau čia, nusprendžiau atnaujinti aktyvų asmeninį tobulėjimą keisdamas iškart 10 dalykų. Pirmiausia pamatavau savo jėgas: daugumą dalykų esu daręs anksčiau, o laiko viskam turėtų užtekti.

Labai svarbu yra prisiminti viską padaryti ir matyti progresą. Todėl pirmas dalykas, kurį padariau, buvo žemiau matomo kalendoriaus sukūrimas. Užtrukau apie 15 minučių. Tačiau kasdien peržiūrėdamas šį lapą sugebu atlikti visus iki vieno įsipareigojimus. O kur dar malonumas viską užbraukti žalia spalva. Kaip matote, pradžioje buvau praganęs žalią žymeklį 🙁

1. Mankštinuosi 3 kartus per savaitę. Labai malonus procesas. Ypač patinka sekmadieniais, nes tą dieną jos daryti nereikia 😉 Jei rimtai, tai džiugina mankštos duodama nauda.
Įvertinimas: 10/10

2. Kasdien skaitau po pusvalandį (knygą). Šį įprotį sunku išlaikyti, nes pusė valandos yra daug. Todėl kitą mėnesį darysiu, kaip pasiūlė Darius: kiekvieną dieną skaityti įsipareigosiu tik 10 minučių. Tokiu būdu turėsiu įprotį, kuris užtikrins, kad nuolat skaitau. Tuo tarpu trumpas laikas leis užtikrinti, kad jo laikausi net per pačias užimčiausias dienas.
Įvertinimas: 9/10

3. Atsikratau vieno kvailo įpročio. Sekasi idealiai. Kol kas iš mano kišenės neišbyrėjo nė 0,5 lito. Primenu, kad už kiekvieną nesėkmę įsipareigojau sumokėti 0,5 lt.

4. Esu tvarkingas. Tvarkymuisi skiriu tik valandą ar dvi per savaitę, tad kol kas dar kambaryje yra krūva daiktų, kurią reikia sutvarkyti. Tačiau darau tai, ką sau pažadėjau.
Įvertinimas: 9/10

5. Didinu finansinį išprusimą ir investuoju. Darau viską, ką parašiau originaliame straipsnyje, tačiau kažko trūksta. Progresas atrodo per mažas.
Įvertinimas: 8/10

6. Kasdien užkalbinu po nepažįstamą žmogų. Tai sunkiausias iš visų uždavinių, kuriuos užsibrėžiau prieš dvi savaites. Kalbinant pirmą žmogų, atrodė, kad balsas dreba. Labai jaudinausi. Tačiau dabar darosi vis lengviau ir lengviau.
Pastebėjau, kad šnekėdamas net su pažįstamais žmonėmis labiau pasitikiu savimi ir stengiuosi aiškiau dėstyti savo mintis. Dauguma telefoninių skambučių būdavo nemalonūs, dabar juos atlikti daug paprasčiau ir įdomiau.
Didžioji dalis žmonių reagavo teigiamai bei pakrovė mane energija. Žinoma, buvo ir tokių, kurie net į pasisveikinimą neatsakydavo. Kiti iškart klausdavo „Kas tu toks???!!“. Bet labai smagi ir vertinga patirtis.
Tai paprastas būdas, kasdien įveikti baimę. Po kiekvieno karto pasitikėjimas savimi išauga.

Šis punktas sulaukė didelio susidomėjimo, todėl papasakosiu konkrečiau kaip man sekėsi. Įdomu tai, kad užkalbinau tik vieną žmogų, kuris skundėsi savo esama padėtimi. Taigi, statistiškai 1 iš 14 = 7,1%. Labai mažai! 🙂 Taip, kad gana kalbų, kas visi blogai gyvena.
Dažniausiai pirma žmonių mintis būna ta, kad noriu kažką pasiūlyti ar kitaip pasipelnyti. Bet ledus greit pralaužia trumpas pasakojimas, kokiu tikslu jie buvo užkalbinti.
Kartą nešiausi gėlę vazone, tai žmogus niekaip neatsisakė minties, kad ketinu ją parduoti. Todėl viso pokalbio metu žiūrėjo į mane įtariai. Pabaigoje dar kartą paklausė, ar tikrai neketinu jos parduoti.
Įvertinimas: 9/10

7. Kiekvieną rytą keliuosi 7:30. Labai praktiškas įprotis, kuris privertė nustoti naktinėti. Žinau, kad daug kam yra sunku įsivaizduoti save besikeliantį poilsio dienomis taip anksti. Tačiau patikėkit manimi, tai yra to verta! Spėju nuveikti daug daugiau darbų.
Dažnas klaidingas mąstymas yra toks, kad visą savaitę žmogus neišsimiega pakankamai, todėl savaitgalį paskiria miego „atstatymui“. Anksčiau ir pats taip galvojau, tačiau dabar ne tik teoriškai, bet ir praktiškai galiu patvirtinti, kad tai melas. Padariau tai jau 14 dienų, tačiau esu puikiai išsimiegojęs.
Be to, dažnai pabundu 6:00. Kol kas stengiuosi miegoti toliau, tačiau mintyse kirba mintis, kad galbūt vis dar miegu per daug.
Įvertinimas: 10/10

8. Kiekvieną savaitę taikau po 2 patarimus iš knygos „Kaip susirasti draugų ir daryti įtaką žmonėms“. Kiekvieną sekmadienį persirašau du naujus įpročius iš tos knygos ir stengiuosi taikyti kiekviena proga. Kol kas nepastebėjau apčiuopiamos naudos.
Įvertinimas: 9/10

9. RSS naujienas skaitau tik 3 kartus per savaitę. Baigiu atsikratyti visų įpročių susijusių su sėdėjimu prie kompiuterio, kurie be reikalo eikvoja mano laiką. Pastebėjau, kad skaitant reguliariai, neskaitytų pranešimų yra gerokai mažiau, todėl atėjus laikui rašyti „Šeštadienio nuorodas“, viskas būna perskaityta, tereikia išrinkti mano manymu geriausius straipsnius.
Įvertinimas: 10/10

10. Puslapio statistiką peržiūriu tik pirmadienio rytą. Labai nuostabus įprotis. Dabar iškart peržiūriu įvairias statistikas ir tik vieną kartą. Manau, kad kiekvieną savaitę dėl to sutaupau mažiausiai 30 minučių. Mano manymu, tai daugybė laiko!
Įvertinimas: 10/10

Apibendrinimas

Galiu pasakyti tik tai, kad sekasi nuostabiai. Vargu, ar galima įsivaizduoti sėkmingesnę eigą.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
5 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Matas

Aš kažką panašaus norėjau ir pasidaryti su tuo grąfiku (geras dalykas), bet pakolkas tik rašausi ant užrašų knygutės, ką svarbaus reiktu padaryti, bet nenurodau dienų. Šiaip kiek žinau yra specialios kalendorinės knygos, kurios tikrai manau yra geras dalykas, siekiančiam tikslų žmogui 🙂

Matas

As nerasau i kalendoriu vien delto, kad tai atrodo ganetinai keblu. Kadangi tik neseniai isvis pradejau rasytis ant knygutes, tai gal sekantis zingsnis bus, kaip kad tu darai.

samara

Kaip vienas žmogus pasakė ”Pasikartojantys veiksmai virsta tendencijomis, tendencijos po kurio laiko tampa įpročiais, o įpročiai suformuoja mūsų charakterį ” Džiaugiuosi dėl tavęs , kad mokie ”perlipti”per save . x]

5
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x