Kur dingo jūsų pinigai?

Jau rašiau „Kaip taupyti pinigus“. Kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje, norint ko nors pasiekti, pirmiausia teks sužinoti, kur esame. Todėl šįkart apie įrankį www.kurdingopinigai.lt, kurį man rekomendavo komentatorius slapyvardžiu tinginius. Ačiū tau 🙂

Langas kurį dažniausiai matysite:Išlaidos ir pajamos kur dingo pinigai

Jame pateikiama svarbiausia informacija. Kam daugiausia išleidote (šiuo atveju Automobilis), kiek per laikotarpį gavote, išleidote, koks balansas. Žinoma, ir visų išlaidų bei pajamų detalus sąrašas bei galimybė įterpti naują informaciją.

Galima sudaryti biudžetą, t.y., priskirti, kiek kiekvienai kategorijai ketinate išleisti. Kaip matote, net 3 vietose yra viršyta. 2 kartus prie maisto, kartą ant transporto. Naudos iš to mažai, išskyrus tai, kad žmogus pradeda suvokti, kiek jam paprastai reikia vienai ar kitai išlaidų grupei.

Taip pat galima pamatyti išlaidų ir pajamų kalendorių, kuriame viskas sugrupuota savaitėmis:Išlaidų ir pajamu kalendorius

Taip pat yra galimybė peržiūrėti duomenis įvairiais pjūviais:Statistika gruodis

Iš tokios diagramos iškart matosi, kam daugiausia išleidžiama pinigų. Palyginimui pateikiu sekančio mėnesio statistiką:

Statistika sausis

Duomenys nemeluoja, vos nusipirkau automobilį, šis iškart tapo pagrindine išlaidų rūšimi 😉 Kadangi prieš tai turėjau Alfa Rome 156, tai šįkart buvau protingesnis ir pirkau įprastą lietuviui modelį Volkswagen Passat.

Kodėl jis geriau už excelį?

  • Patogesnis įvedimas;
  • Įvairi statistika;
  • Galima pasiekti iš bet kurio kompiuterio;
  • Pajamų ir išlaidų kalendorius;
  • Patogus ir krintantis į akis išlaidų, pajamų ir balanso atvaizdavimas;
  • Papildomos galimybės, kurių nenaudoju ir čia nepaminėjau, pvz., pirkinių sąrašas pasiekiamas tiek internetu, tiek telefonu.

Keletas patarimų

Šia programa naudojuosi jau nuo rugpjūčio 1 dienos. Labai greitai galiu sužinoti vidutines išlaidas bet kuriam laikotarpiui. Tarkim visam: 4899.46 / 6 = 816.58 litų.

Iš pradžių stengdavausi išlaidas ir kategorijas vesti labai tiksliai. Bet vėliau nusprendžiau, kad tai bergždžias darbas. Keli ar keliasdešimt litų atsidūrę kitoj kategorijoj bendro vaizdo neiškreips, o vedimo laiko susitaupys.

Lygiai taip pat, visiškai nesvarbu, kurią dieną išleidote pinigus. Užtenka mėnesio tikslumo. Pačiame pirmame paveiksliuke galite matyti vieną įrašą pavadinimu „Iš daug čekių“, tai reiškia, kad į vieną vietą sudėjau kelių dienų čekių duomenis.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
5 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Georgij

Sveikas, Povilai.

Ačiū už šio įrankio pristatymą. Panašu, kad šis įrankis yra tikrai naudingas (pvz. palyginus su http://www.manofinansai.lt ). Stengiuosi irgi vesti pajamų/išlaidų balansą. Tuo metu kai reikėjo rinktis – radau įrankį GnuCash, kuris panašus pagal „screenshotus” straipsnyje. Negaliu pasakyti, kad jis labai patogus, tačiau jei nori integruoti jį su kitais įrankiais arba praplėsti trūkstamas galimybes galėtų visai praversti.

Aurelijus

Jamam 🙂
Tikrai patogiau nei excelis

Mindaugas

Ačiū, labai gera ir patogi programa. Dažnai internete sumoku už visokias smulkmenas ir gaunu pajamų ne viena kartą per mėnesį. Čia iškart įmeti ir gale mėnesio jau aišku kur tie pinigai 🙂

tinginius

Ech, kad aš atsiminčiau, kam padėkoti už šitą gėrį (išskyrus Kęstutį). Nors užmušk neatsimenu, kas man papasakojo.

5
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x