Kelionė į Anykščius (lankytinos vietos Anykščiuose)

Birželio 15tą leidomės į vienadienę kelionę į Anykščius. Papasakosiu trumpai apie tai.

Lankytinų vietų sąrašas

Kai nusprendėme, kad norime aplankyti Anykščius, vietas rinkomės iš čia.

Vasaros rogučių trasa

Vasaros rogučių trasa AnykščiuosePradėjome nuo vasaros rogučių. Rekomenduoju iškart imti 10 kartų (35 lt asmeniui). Sutaupysite keletą litų, be to: vieno karto nepakaks, per penkis dar ne viską pajusite, o dešimties jau pakanka.

Keliaudami link pačių rogučių, po bilietų nusipirkimo, nugirdome keletą vyrukų skundžiantis, kad Vasaros rogučių trasa Anykščiuoseneįdomu ir nebaisu. Tai nuteikė pesimistiškai. Tačiau viskas buvo puiku. Rogutėse galima reguliuoti greitį. Visu greičiu nusileisti pavyko kokį 6tą kartą.

Tikrai rekomenduoju išbandyti šią pramogą. Trasa trumpa, bet paliks malonių įspūdžių.

Puntuko akmuo

Puntuko akmuoKoks lietuvis, kuris nematė Puntuko akmens? Mūsų grupėje buvo tokių žmonių, tad tai buvo sekantis kelionės taškas. Įdomu,

Variaus atodanga

Lankytinose vietų sąraše nurodytos dvi atodangos. Nusprendę buvome apžiūrėti būtent Variaus. Privažiavom arti, pagal ten esantį žemėlapį ant stendo, turėjo reikėti nuvažiuoti tik kokį 1 kilometrą. Deja, rasti nepavyko net pakartotinai grįžus prie žemėlapio ir važiuojant iš naujo. Jokio žemėlapyje pažymėto karjero neradom – galėjo daugiau nurodomųjų ženklų palikti. Sekanti stotelė turėjo būti kartingai, pasitikrinome darbo laiką ir nuskubėjome ten (svetainėje neteisingas kartingų darbo laikas, dirba jie iki 19h, o ne 16h).

Kartingai

Kartingų trasa AnykščiuoseDar nebuvau važiavęs jais. Tad buvo tikrai smagu. 10 ratų kainavo 20 litų. Moka jie parduoti – po važiavimo pradžiugino fraze: „Kaip pirmą kartą, gerai pravažiavai“.

Rubikių apžvalgos bokštasRubikių apžvalgos bokštas

Nuo Anykščių nutolęs kokius 15 kilometrų. Atsiveria puikus vaizdas. Matyti labai toli. Ežere plaukiojo burlaivis.

Vedygos atodanga

Vedygos atodanga AnykščiuoseBevažiuodami į Vilnių, visai netyčia pamatėme nuorodą į Vedygos atodangą. Pasukome į žvyrkelį, radome be jokių problemų. Priėjimas puikus, viskas sutvarkyta. Pati atodanga graži, padarytas plūduriuojantis tiltelis atodangai apžiūrėti. Po Variaus, buvo labai keista, kad ši puikiai pažymėta, lengvai aptinkama. Pirmosios net stengdamiesi neradom.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
3 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
maryz

aš dar paminėčiau seną anykščių-molėtų kelią. smagiausias kelias adrenalino megėjams

kartingau nesiulau

Tikrai neverta moketi tokiu pinigu uz kartingus.
Sugalvojome padaryti kartu lenktynes keliems zmonems po desimt ratu ir taip nustatyti nugaletoja. Nupirkome kompanijai bilietus, susitareme su pardaveja, kad leistu padaryti tokias lenktynes, ji sutiko, jokiu priestaravimu nebuvo. Atvaziavus jau i lenktynes, atsivezeme savo prizus, norejome po lenktyniu iteikti apdovanojimus… Atejus i trasa tie zmones, kurie ruose mums kartingus is karto pasake, kad nebus cia jokiu lenktyniu, nera cia su jumis laiko zaisti sedat, vaziuojat ir einat is cia laimingi.
Tai is visos grazios idejos gavosi tai, kad pirmasis, atlekes i finisa, gal ir pravaziavo 10 ratu, gal… o paskutinis, baiges vaziavima tada, kai finisavo pirmasis, apvaziavo tik 4 ar 5 ratukus. Nors sakiau, tiem berniukam, kad mes skaiciuojam laika kiekvieno zmogaus, nenutraukit vaziavimo.
Nulis emociju. Niekas ten neturi laiko ir noro zaisti klientu zaidimu…
Tikrai siulau pasirinkti kita vieta vazinejimuisi su kartais, nes cia pirktumete kate maise.
Nesiulau niekam.

Anoniminis

O į žirgyną ir pamiršote užsukti 🙂

3
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x