Kuo autorius taip užsiėmęs šiuo metu

Fotografas Ragnar Jensen

Motociklo teisės UK

Pradėjau laikytis rugpjūtį, lengvai gavau CBT pažymėjimą, kuris leidžia vairuoti viską iki 125 kubinių. Tačiau po to užstrigau ir tik per tris mėnesius po daug skambučių ir laiškų, įveikiau paskutinius biurokratijos likučius bei gavau teisę laikyti teorijos testą, kurį iškart išsilaikiau. Tada sekė kursai, aikštelę išsilaikiau be nė vienos klaidos. Tačiau mieste sekėsi ne taip gerai ir šį ketvirtadienį sugebėjau žiede iš kairės juostos pasukti į dešinę. Anglijoje galima iš kairės juostos į kairę ir tiesiai. Žiedas buvo didelis ir pagalvojau, kad tas posūkis nėra tiesiai, o į kairę ir kitas bus tiesiai, deja, klydau.

Perlaikymas galimas tik po 10 darbo dienų, o dar Kalėdos, tad dabar laikysiu tik 2014-12-30. Tikiuosi, kad dar šiais metais galėsiu džiaugtis.

Dėl egzaminų skirtumų tarp šalių. Pirma, teorijos testas yra paprastesnis nei Lietuvoje, bent 25% klausimų būna apie kultūrą keliuose. Pvz., prieš jus važiuoja mašina su M raide ir padaro klaidą, ką jūs darysite? Variantai būna pypinsit, staigiai lenksit ar išliksite ramūs, nes tikitės, kad besimokantys darys klaidas. Tačiau prie teorijos dar yra antra dalis. Joje yra rodomi vaizdo klipai, kuriuose reikia pastebėti galimus pavojus, kaip žmones išlendančius iš už mašinų, automobilius, kurie jūsų nepraleidžia ir pan. Gaunate taškus priklausomai nuo to, kaip greitai pastebite pavojų.

Praktikos egzaminai yra visiškai atskirti. Lietuvoje, mašinos teises laikydamas, turėjau laikyti ir aikštelę, ir miestą iškart. Čia atskirai. Beje, aikštelė pagal Europos sąjungos nurodymus. Ką sužinojau, kai paklausiau, kodėl greitis, kurį reikia pasiekti matuojamas kilometrais per valandą, kai spidometrai rodo mylias. Taip pat, įdomu tai, kad greitį ne iš lempos matuoja, o yra aparatas ir privalai jį pasiekti, kitaip neišlaikai. Tai tikrai nėra taip trivialu ir su silpnu motociklu turbūt net neįmanoma.

Beje, mašinų teises laikant tai neegzistuoja aikštelė, tik miestas.

Honda CBF600S 2008

Honda CBF600S

Kawasaki ER6F

Kawasaki ER6F

Jei kam smalsu, renkuosi tarp Honda CBF600S (nuo 2008, 598 cc) arba Kawasaki ER6F (2005-2008, 649 cc).

Finansinė nepriklausomybė

Susiklostė įdomi situacija, kad ankstesniuose straipsniuose minėto verslo dabar man priklauso nebe 50%, bet 75%. Žinoma, atitinkamai teko nukraujuoti grynaisiais. Kita vertus, dabar man užteks sukaupti mažesnę pinigų sumą.

Mano progresas gruodžio 1 dienai buvo 33,760.43 £ (147,043.55 Lt). Kas yra 36,8-42% man reikiamos sumos (Praeito mėnesio skaičiai 31 037,62 £ arba 136 565,528 Lt (34-39%)).

Tikėtina, kad per gruodį finansai beveik nepaaugs dėl aukščiau paminėtų išlaidų bei daug išlaidų susijusių su motociklu. Galbūt net sumažės.

Kaip bebūtų, tikiuosi, kad, kai sausį bus išmokėti visi viršvalandžiai ir bonusas, viskas vyks toliau pagal planą. Tuo tarpu padidėjusios pajamos iš verslo kompensuos motociklo išlaikymo išlaidas.

Dviračiu į darbą

Nuo rugpjūčio pradėjęs važinėti dviračiu, kitaip dar nevažiavau į darbą. Šalčiausia kiek buvo, tai nulis laipsnių. Tad visad su rudeninėm pirštinėm, maikute ir plonu džemperiuku. Jei saulė gerai pakaitina, tai dar ir karšta būna 😉 Liftu nesinaudoju, tad iš trečio aukšto ir į trečią aukštą varau bėgte su dviračiu rankose. Taip įšyli prieš išeinant į lauką, o ir šiaip kam tie liftai?..

Taip pat, šiandien yra 40-ta diena kaip dirbu iš eilės. Žinoma, krūvis yra kitoks. Jei viskas veikia, tai galima ir pasnausti. Bet jei neveikia, tai ir 3 nakties gulėdamas namie lovoj gauni skambučių. Pažadintas iš miegų pirmą kartą, niekaip negalėjau suvesti teisingo slaptažodžio į kompiuterį 😉 Sekantį kartą negalėjau pasakyti, kurio mėnesio klaidų išrašai (angl. logs), nes smegenys tiesiog negalėjo atkasti, kaip vadinasi mėnesiai angliškai.

P.S. Po Kalėdų grįšime prie finansinės nepriklausomybės temų.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
3 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rimantas

Nuoširdžiai dėkoju už įdomiai sukuprtą tekstuką ir pasidalinimą gražiomis mintimis. 🙂 Didžiausios sėkmės linkiu Jums teisių laikymo srityje ir kviečiu pagerbti mano svetainę savuoju apsilankymu (tikiu, jog rasite ten šį bei tą naudingo):
http://gamtaprolanga.wordpress.com

Sėkmės dar kartą!

3
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x