Kaip numečiau 3,8 kg per 2 savaites

Rytinis pabėgiojimas sningant

Šiandienos rytinis pabėgiojimas sningant

Viskas labai paprasta. Tereikia susidėlioti savo mintis ir toliau jau ridentis nuo nuokalnės.

Trumputė įžanga apie mano svorio kitimą

Atvykęs į UK svėriau 73 kg. Pradėjau intensyviai sportuoti ir priaugau iki 75,5 kg. Vis dar sportavau, bet pasyviau, tad svoris turėjo likti toks pat. Tačiau kažkaip pasiekė 78 kg. Tuomet atėjo „peak season“, t.y., 6 savaitės darbo iš eilės be laisvų dienų. Kai esi psichologiškai pavargęs, o darbe pilna saldumynų, tuomet jie dažnai pakeičia tavo vakarienę. Štai įpusėjo sausis ir svarstyklės parodė 79,6 kg. Tai buvo paskutinis lašas.

Kaip metu svorį

Pradėjau bėgioti 5 km triskart į savaitę iš ryto. Tai čia viso labo 30 minučių anksčiau atsikelti, o pats bėgimas vos 25 minutės. Po maždaug 1 km rankas išsitrauki iš kišenių, po pusantro nusiimi kapišoną, po poros kilometrų nusirengi džemperį. Jei šaltis jus stabdo, tai galit pirštines užsidėt, kepurę, tik kur paskui visa tai dėsit, kai sušilsit?..

Pietus nustumiu iki 15:00. Vakarienė 17:00, kurią sudaro obuolys ir apelsinas. Jokių papildomų užkandžių visą dieną: tik pusryčiai, pietūs ir mini vakarienė. Gerai jau gerai, savaitgalį su draugais McDonalds’e sudoroju didelį šokoladinį Milkshake’ą.

Štai ir viskas. Sunaudoju daugiau energijos nei organizmas įsisavina iš maisto, tad svoris tarsi savaime krenta.

Mąstymas

Pripažinsiu, pradžioj buvo šiek tiek keista jaustis truputį alkanam. Tačiau net prieš svorio metimą, šeštadienį arba sekmadienį nevalgydavau kokias 6-8 valandas iš ryto, tad buvau visiškai pripratęs. Po 1,5 savaitės tokio režimo, pradedi suprasti, kas yra tikras alkis, o kas viso labo norėjimas atidėlioti darbus ir įdėti ką nors skanaus į burną.

Pradėjau straipsnį tuo, kad svarbiausia psichologija. Kai matau pilną darbo virtuvę skanėstų, o iki pietų liko dar valanda, tai tiesiog pagalvoju apie savo presą ir sprendimas jau atliktas – jokios pagundos. Čia kaip su metimu rūkyti ar vartoti alkoholį. Jei žinai, kodėl tai darai, tuomet tavęs sustabdyti neįmanoma.

Begiojimas ryte – juk tai malonumas. Ne tik, kad sveikas lieki, bet dar ir visas laimingas ir žvalus nuo endorfinų antplūdžio. Taip pat, patiri tą malonų jausmą, kai tu anksti ryte esi mieste, kai dauguma žmonių dar miega. Na, pabaigai – sudegini kalorijų.

Svorio metimas, kaip viskas gyvenime, yra skaičių žaidimas. Nepatinka bėgioti? Vietoj 25 min. bėgimo galima eiti pasivaikščioti 1 h ir 10 min. Sudeginsite tiek pat kalorijų nė nesuprakaitavę. Dabar dar pasakykite, kad neturite tiek laiko per dieną. Pfff… Taip ir sakykite, kad turite nulinį norą mesti svorį.

Manau, kad būtų klaida rimtai sportuoti, norint mesti svorį. Esu daug kartų rimtokai sportavęs ir tik šiaip palaikęs formą. Kai pradedama rimtai sportuoti, apetitas išauga iki dviejų kartų. Tuomet tu jauti ne šiaip alkį, bet tu privalai valgyti ir užkandžiauti, nes tiesiog tavo organizmas net ramybės būsenoje degina kalorijų 1,5 karto daugiau.

Taip pat, sportuojant pradeda augti raumenys. Kas dabar atseks, ar nenumetėt svorio, ar numetėt tiek, kiek priaugot raumenų, todėl svoris nepakito?

Svarbiausia, laiku pradėti

Pabaigai pridursiu, kad susirūpinau labai anksti kilogramais. Taip kiekvienas turėtų elgtis. Kai pasakiau žmonėms, kad metu svorį, vieni klausė „kodėl?“, kitas kolega, nežinodamas, kad metu svorį pasakė, kad atrodau „skinny“ (per plonas). Tada pasakiau, kad numečiau 4 kg per 2 savaites. Nesupratęs, kad savo noru, pradėjo sakyti, kad turėčiau nueiti pas gydytoją pasitikrinti. Visa tai pasakoju todėl, kad geriausia strategija yra nepriaugti svorio, o ne mesti, kai jau sveriate 100+ kg. Tada jau būna sunku, nes jūsų energingumas apribotas, kelias iki liekno kūno toks tolimas. Tuo tarpu dabar, kas čia numesti tuos 4-6 kilogramus? Vienas juokas 🙂

Kas toliau

Noriu numesti svorį iki 73 kg, tuomet pradėsiu sportuoti. Rytinis bėgiojimas 3 kartus per savaitę ir kasdienis važiavimas dviračiu maniakišku greičiu į darbą degina kalorijas, bet nėra „tikras“ sportas. Tai tiesiog malonumas.

Šiandien (2015-02-02) sveriu 75,4, tad viso jau numečiau 4,2 kg, liko vos 2,4 kg. Tikiuosi, kad per ateinančias porą savaičių, pavyks tai pasiekti.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
2 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

[…] apie svorio metimo pradžią ir motyvaciją: „kaip numečiau 3,8 kg per 2 savaites“. Šįkart, apie tai, ką pajutau ir supratau per tą laikotarpį. Taip pat, apie sutiktas […]

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x