30 dienų kelionė motociklu 13 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija) – Liublinas – Vilnius

Liublino miestas

Liublinas (Lublin), Lenkija 🇵🇱 (2023-10-03 – 2013-10-04)

28ta diena

Tiesiog važiavimas be ypatingesnių nuotykių. Nuotaikos jau buvo kelionės pabaigos. Kelias geras.

Atvykus į viešbutį nustebau. Pastatas patiko, pats atrodo gražiai, bet dar ir apsuptas kitų puikių senamiesčio pastatų (nuotraukoje viršuje, tai pastatas, esantis dešinėje nuo parkavimo aikštelės. Mano langas buvo į tą aikštelę). Parkavimas su uždaromais vartais. Saugumas visad labiau svarbus motociklu važiuojant.

Pusryčiai irgi buvo gražiai dekoruotam kambary ir labai įmantrūs, bet, kad niekas įmantrybių nevalgė. Visi tik paprastus dalykus. Man regis ant to rėmelio parašyta, kad čia jų nacionaliniai patiekalai.

Liublinas 9tas pagal dydį Lenkijos miestas (336 000+ gyventojų). Miestas klestėjo dėl geografinės padėties, kai buvo sukurta Lenkijos-Lietuvos sąjunga, 1385 metais. Yra 15 viešų ir privačių universitetų mieste. Žiūrint į gatves, miestas tikrai jaunas atrodo. Taip pat, labai tvarkingas.

Vakare išėjau užkąsti. Radau skaniausius kelionės (o gal ir gyvenimo) biurgerius. Tik net vietos pavadinimo neatsimenu. Bet sekančią dieną, ėjau vėl ten pat valgyt to paties.

Beeidamas netikėtai radau štai ką:

Dieną atrodo taip:

Atpažinau vaizdą viduje kaip Vilnių! Bei, kad esu matęs kitą šio „portalo“ pusę prie geležinkelio stoties! Man bežiūrint iš Lietuvos kažkas pamojavo. Taip pat, pora merginų Liubline irgi susidomėjo „portalu“ bei, kodėl taip aktyviai apžiūrinėju. Pasirodė, kad turi lietuvių draugių.

29ta diena

Aplankiau Liublino pilies muziejų. Kur apturėjau vieną iš keistesnių patirčių. Svarbu paminėti, kad Lenkijoje (ar bent šitam mieste) labai pasijuto, kad su anglų kalba jie nedraugauja. Pvz., savitarnos atsiskaitymo kasos net pasirinkus anglų kalbą dar pusę dalykų lenkiškai rašo. Kai kurie išvis neturi kalbos pasirinkimo, tik lenkiškai. Tas pats galioja ir muziejaus puslapiui. Pasirinkus anglų kalbą, būna parašoma apie 20 žodžių angliškai, visa kita lenkiškai. Vienintelis skirtumas, kad Google tada nebesiūlo versti, nes meta duomenys indikuoja, kad puslapis angliškas jau ir taip, nors tai melas.

Nuėjau į pilies muziejaus kasas. Nusipirkau bilietą pas kasininkę (kalbėdamas angliškai). Jinai man davė instrukcijas angliškai, ką toliau daryti. Bet aš neįsiminiau, nes tuo metu dėjausi telefoną ir bilietą į kišenes. Paprašiau pakartoti (angl. „Could you repeat please“). Mane pasiekė atsakymas „nekalbu angliškai“ (angl. „I don’t speak English).

Jei būčiau neturėjęs kitų blogų patirčių mieste su anglų kalba, tai būčiau pagalvojęs, kad jinai moka tik tam tikrus dalykus angliškai mintinai. Bet iš jos manieros ir miesto nenoro kalbėti angliškai, man pasirodė, kad čia buvo principo reikalas. Tai mane gerokai įsiutino.

Bet jaudintis neverta, jau palikau vienos žvaigždutės įvertinimą Googlėj 😀

Pats muziejus visai nieko buvo, tik, kad painus. Galima nusipirkti bilietą į patį muziejų, bei atskiri bilietai į dvi papildomas dalis (bokštas ir bažnyčia). Būtent taip ir padariau. Užtruko man surasti tas dvi papildomas vietas. Pvz., bokšto apžiūrai ir panoraminiam vaizdui reikia pilnai išeiti iš muziejaus pro bilietų vartus ir tada patraukti link bokšto. Bet muziejaus sienos sujungtos su bokštu, tai nustembi, kad negalima tiesiog tiesiai praeiti. Bažnyčia buvo muziejaus viduje.

Taip pat, dar buvo zonų, kurios reikalauja dar kitokių bilietų. Stovi žmogus salėj ir tikrina. Buvo labai sunku orientuotis, kur man galima eiti, o kur ne. Užsukus į porą kambarių, buvau išprašytas.

Durų žymėjimas tarp salių irgi keistas. Pvz., durys į kitą zoną būna pilnai uždarytos ir nėra jokios rodyklės. Pažiūrėjus į duris galvoji, kad ten eiti negalima, bet kai kuriais atvejais pasirodo, kad būtent ten ir reikia eiti, kad patekti į sekančias sales.

Vėliau sekė pasivaikščiojimas po miestą ir vakarienė.

30ta diena – paskutinė kelionės diena! 2013-10-05 – Vilnius 🇱🇹

Gavosi 700 kilometrų, kas vos ne dvigubas įprastos dienos kilometražas. Tam užtrukau apie 10 valandų. Kelis kartus sulijo. Net vidinį švarko pašiltinimą įsidėjau, nepaisant to, kad ant viršaus jau ir taip buvau lietui atsparų kostiumą apsirengęs.

Telefonas nuo lietaus nustojo krautis, kai kirtau Lietuvos sieną. Bet Garmin GPS veikė kuo puikiausiai, lietus nebaisus. Kita vertus, Lietuvoj esant tai galima jau beveik iš ženklų susiprast, kur važiuot.

Pabaigai šiek tiek skaičių: 5857 kilometrai. 16 viešbučių. 206 litrai kuro (kaina 312€). 25 kartus sustota piltis kuro. Vidutinės sąnaudos 3.5 l/100km. Viso išleista 4 682€.

Ačiū, kad skaitote 🙂

P.S. Nauja kelionė jau planuojama, turėtų prasidėti anksti pavasarį. Šiuo metu esu Londone, darau testavimo važiavimus. Šiandien bandau KTM 890 Adventure, poryt BMW 1300 GS. Kitą savaitę naujus (2024) Triumph 900 tiek GT, tiek Rally modelius.

Visos dalys

30 dienų kelionė motociklu 1 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 2 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 3 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 4 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 5 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 6 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 7 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 8 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 9 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 10 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 11 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 12 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 13 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
2 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
praeivis

Labas, bus po įrašą apie kiekvieną iš jų po bandymo ar apie visus bendrai summary padarysi? 🙂

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x