30 dienų kelionė motociklu 5 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)

Štai vienintelis video, kur matyti pats važiavimas. Filmavo bendradarbis su raudonu motociklu.

Aradas (Arad), Rumunija (2023-09-14 – 2013-09-15)

Pirmoji patirtis su „moderniom“ elgetom

Ryte išvykdamas iš Pėčo vis dar jaučiausi blogai. Kadangi negalėjau normaliai valgyti, tai išsivystė galvos skausmas. Mano kūno specifika, kad, jei normaliai nepavalgau, tai gaunu kelias dienas trunkančius galvos skausmus.

Artėjant prie Rumunijos sienos, automobiliai akivaizdžiai darėsi prastesni. Sustojus į aikštelę su tualetais, tie buvo tikrai prastos kokybės. Pats Arad miestas irgi atrodė prastai bei mano viešbutis kažkaip buvo apsuptas visokiomis dirbtuvėmis.

Tačiau gavau pirmą galimybę kelionės metu persikelti keltu.

 

Plius, visi mes apie Rumuniją ir čigonus esam prisiklausę istorijų. Vis dar blogai jaučiausi, tai nusprendžiau, kad reikia nesveiko maisto, kad „pramušti“ viską. Važiuoti kur nors tingėjau, tai nusprendžiau užsisakyti, kad atvežtų. Nuėjau į svetainę (jau pavadinimo nebeatsimenu), užpildžiau duomenis, pasirinkau viską, ir neleidžia užsisakyti. Nors pirma duoda adresą įvesti, o tada rinktis restoranus, kurie ten pristato.

Kaip bebūtų, teko rengtis motociklininko rūbus. Nuvarau į artimiausią McDonald’s. Užsisakau savitarnoj ir prisėdu. Kažkokie vaikai gal kokių 10 metų man kažką sako. Nesuprantu rumuniškai nieko. Sakau, kad nesuprantu. Jie nesuprato, ką pasakiau. Tada dar kartą pasakiau, daėjo jiems, kad užsienietis ir kalbu angliškai. Tada jie rankom rodo, kad maisto nori, ir prašo, kad nupirkčiau.

Sakau, kad ne, bet neatsikabina. Tada jau balsą neblogai pakėliau, žmonės sužiuro į mane, bet vaikai atsikabino. Tada jau man panika, reikia prisiminti, kad man ir taip bloga savijauta tiek su galva, tiek pilvu, tai viskas daug blogiau atrodo. Visi mes žinom, kaip anksčiau būdavo, kad ir tam pat Vilniuj, prisikabina kokie mažvaikiai, duodi galvon, atlekia gauja didelių tavęs pult. Tai aš iškart ir galvoju: čigonų šalis, mano vienintelis motociklas užsienietiškais numeriais, kad tik, ko nepadarytų, nes labai lengva surast kuris.

Nueinu iškart prie kasininkės, sakau, kad apsigalvojau, ar galėtų pakeisti mano užsakymą išsinešimui. Nueina į virtuvę, sako, kad sutvarkė. Laukiu savo maisto. Žiūriu, kaip tie vaikai ir dar vienas kiek vyresnis pasiima virš 10 biurgerių užsakymą. Jo, galvoju, čia įdomiai, ką tik manęs prašė, o dabar tokius kiekius patys nusipirko.

Kaip bebūtų, atėjo mano eilė, bet buvo supakuota valgyti vietoj, bet paaiškinau situaciją, kad, jau paprašiau, kad būtų pakeista ir viską sutvarkė. Motociklui nieko nebuvo padaryta. Galiu pasidžiaugti, kad Honda NC750X priekinė bagažinė tinka idealiai gabentis McDonald’s maistą, nes niekas nejuda ir gerai laikosi.

Įdomumo dėliai štai nuotrauka, kaip atrodo viešbučio kambarys, kai išsipakuoju:

Kitos kelionės metu reikia taip susidėti viską, kad viršutinė dėžė liktų ant motociklo visad. Ant jos nėra rankenos, nepatogu nešti.

Sekanti diena buvo ne kažką. Nuėjau tik picos šalimai pavalgyt, pusę palikau. Netoli buvo to, kad vėl vemti.

Klužas-Napoka (Cluj-Napoca), Rumunija (2023-09-15 – 2013-09-18)

Kelionė iš Arado buvo maloni. Vėl kiek labiau kalnuota ir gražesnė gamta. Man visad buvo malonu tokiais siauresniais keliukais, kur yra aukštos žalios sienos arba apsupa medžiai.

Klužas-Napoka trečias pagal dydį šalies miestas šalyje, įsikūręs Transilvanijos regione. Pati sritis viena gražesnių ir labiau sutvarkytų. Ne taip seniai regionas priklausė Vengrijai.

Atvykus, iškart pasijutau maloniau. Buvo džiugu palikti Aradą praeityje.

Klužas-Napoka ne išimtis regione, tad puikiai atrodo, nėra šiukšlių, jautiesi ramiai ir saugiai. Daug senos architektūros. 5 universitetai, tad studentų tikrai netrūksta.

Tai buvo vienintelis miestas, kur apsistojau 3 naktis, nes čia gyveno bendradarbis (vardas Adelin), kurio nebuvau sutikęs gyvai. Jis turi Honda CBR500R. Pirmą vakarą susitikom vakarienės, antrą nulėkėm motociklais apžiūrėti Sigišoara (Sighișoara) miestelio, kuris turi dar išlikusią citadelę, kuri, deja, buvo uždaryta. Labai smagu buvo su kažkuo kartu važiuoti.

Aš jau senas, važinėju ramiai. Jis man priminė mano jaunystės dienas. Teko paplušėti, kad neatsilikti. Kas kartu akivaizdžiai pagerino mano gebėjimus. Labai drąsu važiuoti iš paskos, kai matai, kad kitas motociklas tokiu greičiu gali lengvai įveikti posūkį. Plius  nebuvo jokios baimės, kad šoninės dėžės gali pasiekti asfaltą, nes buvo nuimtos. Pačios kelionės video matėte viršuje.

Nepaprašęs, nesusižinosi

Mes pavakarieniavom, pavaikščiojom po senamiestį. Tada Adelin paklausė, ar norėčiau pasidaryti nuotrauką su motociklu priešais citadelę. Pasakiau, kad žinoma. Tada sėdom ant motociklu ir nuvažiavom iš kito šono. Tada pamačiau, kad čia yra „kabliukas“. Yra būdelė su saugančiu žmogumi, ir kelias uždarytas po šlagbaumu su užrašu „tik autorizuotam transportui“. Nors kalbėjo rumuniškai, bet esmę pokalbio supratau.

  • Ar būtų galima motociklais užvažiuoti?
  • Kokiu reikalu?
  • Mes greitai ir tyliai pasidaryti keletą nuotraukų.
  • Gerai.

Pats gyvenime nebūčiau pagalvojęs, kad galima taip paprastai paklausti ir būsi įleistas į tą zoną, kur iš esmės nėra kito transporto išskyrus pėsčiuosius bei vos kelias mašinas. Štai viena iš nuotraukų.

Po kelionės reikėjo išsiskalbti. Tiek motociklus, tiek rūbus. Labai gerai, kai yra vietinis žmogus paaiškinti, kaip veikia plovimas – visiškai kitaip nei prie manęs esanti plovykla Vilniuje.

Šnekant apie rūbus, tai turiu 8 rinkinius, tad kas aštuntą dieną privalau viską išskalbti, ką Adelin už mane ir padarė. Ačiū!

Mano motociklas laukia savo eilės.

Paskutinę dieną mieste apvaikščiojau miestą.

Vėžlio gelbėjimo operacija

Pasivaikščiojęs po miestą, nuskubėjau į botanikos sodą. Žiūrėti pirmą nuotrauką (bet vėžlio joje nėra, kažkodėl nerandu tos vietos nuotraukos su vėžliu). Žmonių sode mažai buvo. Faina ne sezono metu lankyti viską. Ten prie vandens pastebėjau vėžlį. Problema buvo ta, kad mano matymas nėra idealus ir vėžlys tolokai buvo. Bet atrodė, kad jis judina visas keturias kojas, bet niekur neina. Mėginau pritraukti telefonu ir visaip, bet nepavyko iki galo išsiaiškinti. Galvojau, gal čia koks poravimosi šokis ar šiaip jis ten žaidžia. Nusprendžiau, kad paliksiu šį reikalą iki tol, kol išeidinėsiu iš sodo. Viską apėjus, po kokios valandos ar pusantros, tas vėžlys vis dar ten buvo. Sustabdžiau vieną žmogų su akiniais, bet tas irgi neįžiebė, ar tikrai vėžlys užstrigęs. Tada pamačiau porą einančią, pasirodė, kad jie buvo iš Vokietijos. Jie mėgino irgi su telefonu pritraukti, bet nelabai gavosi. Bet mes trise kaip ir nusprendėm, kad vėžlys užstrigęs ir reikia gelbėti. Liko nuspręsti tik, kaip tą padaryti. Kaip tyčia niekur netoli nėra juokių darbuotojų, o visur ženklai, kad nekirsti to tiltelio ir neiti iki salos. Man taip būna kažkaip, kad, kartais elementarius sprendimus smegenys praleidžia ir mėgina per sudėtingai galvoti. O tie sako, tai einam iki to vėžlio ir tiek. Tai tada dar sakau, na, tai dviems gal nereikia eiti, vieno iš mūsų užteks, jo idėja, tai jam garbė išgelbėt. Tai, biškį į košę įlipo, bet jo, vėžlys buvo užstrigęs. Jo draugas iškart įšoko į vandenį, kai vokietis priartėjo, bet kitas vėžlys kojom mosikavo, bet pats negalėjo pabėgti. Tai jį į vandenį įstūmė rankomis. Ir taip, tiek mano, tiek jų „geras dienos darbas“ buvo padarytas.

Pabaigai vėl maistas.

Visos dalys

30 dienų kelionė motociklu 1 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 2 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 3 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 4 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 5 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 6 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 7 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 8 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 9 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 10 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 11 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 12 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)
30 dienų kelionė motociklu 13 dalis (Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija)

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
2 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
praeivis

O tai kaip dabar gyvenimas nedirbant? Kokios veiklos? Laisvo laiko netrūksta? Kelionių planai in progresss?

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x